07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Gizlenecek Bir Şey Mi Var?”
“Gizlenecek Bir Şey Mi Var?”

“Gizlenecek Bir Şey Mi Var?”

Anayasa görüşmelerinde açık oy kullandığı için “Suç işliyorsun” diyen CHP’lilere, “Hadi lan. Suç işliyorum sana mı sorucam” sözleriyle tepki çeken Sağlık Bakanı Recep Akdağ ilk kez konuştu.

Recep Akdağ, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen Anayasa değişiklik teklifine ilişkin oylamada, açık oy kullandığına yönelik iddialar hakkında “Bu ülkede hukuk var. Eğer ben yanlış bir şey yapmışsam bir suç işlemişsem, onlar suç diyorlar, sen misin savcı ya da hakim kardeşim? Oyumuzu kırk defa açık etmişiz. Gizlenecek bir şey mi var? Evet, ‘evet’ oyu veriyorum” dedi.

Anayasa değişikliğine ilişkin oylamada ‘evet’ oyu kullanmasının gizlenecek bir şey olmadığını belirten Akdağ, “Bu ülkede hukuk var. Eğer ben yanlış bir şey yapmışsam bir suç işlemişsem, onlar suç diyorlar, sen misin savcı ya da hakim kardeşim? Bu ülkenin Anayasa Mahkemesi var. Bu oylamalar Anayasa Mahkemesi’ne de gidiyor. Ayrıca biz 316 milletvekiliyle AK Partililer olarak zaten bu teklifi veren kişileriz. Oyumuzu kırk defa açık etmişiz. Gizlenecek bir şey mi var? Evet, ‘evet’ oyu veriyorum. Anayasa, şu imkanı veriyor. Oyunu sıkı sıkıya gizlemek isteyen kişiye, ‘Bunu gizleyebilirsin’ imkanı veriyor. Ben açık ediyorum zaten. Orada açık etsem ne fark eder, orada da etmiyoruz da. İmza vermişim. Dün söyledim, bugün de söylüyorum. Evet, 18 maddenin 18’ine de ben ‘evet’ oyu vereceğim. Bunlar yakışık almıyor ve ana muhalefet partisinin acizliğini gösteriyor” dedi.