07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Git Kardeşinin Parçalarını Topla!”
“Git Kardeşinin Parçalarını Topla!”

“Git Kardeşinin Parçalarını Topla!”

Diyarbakır Lice’de 3 gün önce askeri aracın çarparak öldürdüğü 85 yaşındaki Pakize Hazar’ın kız kardeşi Hasret Yaşarer, ablasının ezildiğini gördüğünü ve polisin eline siyah poşet verip “Git kardeşinin parçalarını topla” dediğini iddia etti.

Zırhlı araç 85 yaşındaki kadına çarptı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 3 gün önce askeri zırhlı aracın çarptığı belirtilen 85 yaşındaki Pakize Hazar yaşamını yitirdi. Diyarbakır’ın Lice ilçesinde askeri zırhlı araç sokakta yürüyen Pakize Hazar adlı yaşlı kadına çarptı. Kaza sonucunda Hazar, olay yerinde yaşamını yitirdi. Ardından olay yerine gelen polis ekipleri, incelemelerde bulundu. Uzun süre sokak ortasında bekletilen Hazar’ın cenazesi, otopsi işlemleri için Halis Toprak Vakfı Lice Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

“Git Kardeşinin Parçalarını Topla!”

Eşi ile birlikte Abalı Köyünde yaşayan Pakize Hazar’ın yaşamını yitirmesine tesadüfen şahit olan kardeşi Hasret Yaşarer (80), Hazar’ın yaşlılık maaşını almak için Lice’deki PTT’ye gittiğini, kendisinin de orada maaş almak için bulunduğunu ve ablasının ezildiğini gördüğünde polisin eline siyah bir poşet verip 1 metrelik alana dağılan uzuvlar için “Git kardeşinin parçalarını topla” dediğini söyledi. DİHABER’de yer alan habere göre, Yaşarer, “Vücudunun yarısı paramparça olmuştu. İlkin tam emin olamadım ama kadının giydiği ayakkabı ve elbiselerden ablam olduğuna emin oldum” dedi. Ablasının Lice’de olduğundan dahi haberi olmadığını anlatan Yaşarer, “Polis daha sonra elime siyah bir poşet verdi ve ‘Git ablanın parçalarını topla’ dedi. Ben de etrafa dağılan vücudunun parçalarını torbaya doldurup polise verdim. Bu an boyunca sadece beni izlediler. Zaten daha sonra bayılmışım. Gözümü hastanede açtım” dedi.

“Suçsuz fakir fukara annemizi bizden sebepsiz aldılar”

Olayın ardından çalıştığı İstanbul’dan Lice’ye gelen Hazar’ın oğlu Mehmet Hazar, olayın kaza olmadığını öne sürerek, “Tek isteğimiz hukukun yerde kalmaması, varsa eğer adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Suçsuz fakir fukara annemizi bizden sebepsiz aldılar” dedi. Hazar’ın diğer oğlu Veysi Hazar ise, “Bu dünyada benim için en değerli insandı annem ve en değerli mi hiç yere sokak ortasında katlettiler” diye konuştu.