07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Gezici Araştırma İçin Skandal İddia
Gezici Araştırma İçin Skandal İddia

Gezici Araştırma İçin Skandal İddia

KKTC’de seçimler yaklaşırken, KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’tan adada da anketler yapan Türkiyeli araştırma şirketi Gezici için flaş bir iddia ortaya atıldı. Denktaş, Gezici’nin şu anda kendi partisini baraj altında gösterdiğini söyleyerek, “Daha önceki seçimde birinci parti göstermek için benden 500 bin TL istemişti. Tabi vermedim. Bu nedenle arketlerde böyle düşük gösteriyor” dedi.

Gezici Araştırma İçin Skandal İddia

KKTC’de seçimler yaklaşırken, KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’tan adada da anketler yapan Türkiyeli araştırma şirketi Gezici için flaş bir iddia ortaya atıldı. Denktaş, Gezici’nin şu anda kendi partisini baraj altında gösterdiğini söyleyerek, “Daha önceki seçimde birinci parti göstermek için benden 500 bin TL istemişti. Tabi vermedim. Bu nedenle arketlerde böyle düşük gösteriyor” dedi. Bu iddia KKTC’deki yerel basının da bir numaralı gündemi oldu.

KKTC’de koalisyon ortaklarının anlaşamaması nedeniyle 7 Ocak 2018’de yapılacak erken seçim öncesi gündem Gezici Araştırma Şirketi’nin ile ilgili iddialara kilitlenmiş durumda.

Başbakan Yardımcılığı görevini yürüten Serdar Denktaş, son yayınlanan ankette partisi Demokrat Parti’nin (DP) baraj altında gösterilmesi üzerine canlı yayında şok bir iddia ortaya attı.

Denktaş, Murat Gezici’nin iki yıl önce kendi partisini birinci göstermek için 500 bin TL para istediğini ileri sürdü.

RESMİ HABER AJANSINDAN İDDİA: ‘BİZİ TEHDİT ETTİ’

Bu tartışmaya bir de KKTC’nin resmi haber ajansı TAK’ın (Türk Ajansı Kıbrıs) müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’nın iddiası da eklendi. Saygılı, Gezici’nin anketleri yayınlamadıkları için kendisini tehdit ettiğini savunarak suç duyurusunda bulundu.

Birçok basın kuruluşu ve sendika ise Gezici’ye TAK’ı tehdit ettiği iddiaları üzerine sabah saatlerinde Türk Ajansı Kıbrıs önünde protesto eylemi yaptı. Eyleme Basın-Sen, Dev-İş, KTOEÖS de destek verirken KTGB, Dış Basın Birliği, Hak-Sen Gezici’yi kınadı.

Bu iddialar üzerine Avukat Boysan Boyra, Yeni Bakış gazetesine verdiği demeçte, Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın Gecizi ile iddialarının polis tarafından suç duyurusu olarak kabul edilip araştırılması gerektiğine işaret etti.

Boyra, “Taraflardan biri rüşvet teklif eder diğeri de kabul eder. Olaya bu açıdan bakıldığında bu olayda Serdar Denktaş rüşvetin bir ayağının itirafını yapıyor. İkinci ayak ise henüz belli değildir ve karşı tarafın yani söz konusu şirketin de böyle bir iddiayı kabul etmediği aşikardır. Bu durumda böyle bir bilgi ve rüşvet iddiası KKTC hükümetinin Başbakan Yardımcısından geliyorsa, bu suçun ortaya çıkarılması noktasında bir suç duyurusu anlamında bir beyanat vermiş demektir. Bu durumda ise polis teşkilatının öncelikle Serdar Denktaş’ın ifadesini alarak arkasından da Serdar Beyin ifadesi doğrultusunda verilen isimler kimlerse onlarında ifadesini alması lazımdır” dedi.

Murat Gezici’den Serdar Denktaş’ın  iddiasına yanıt: Karalama kampanyası

Gezici Araştırma Merkezi; Kuzey Kıbrıs ciddi kapsamlı boyutta araştırmalar yapmakta ve kamuoyuna şeffaflık ilkesiyle sonuçları paylaşmaktadır. Gezici Araştırma Merkezi yakın tarihte KKTC Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını bilen tek kurum olarak halkın güvenini kazanmıştır. Bizler, bu güvenin boşa çıkmaması adına, özveriyle üzerimize düşen büyük sorumluluğun bilinciyle halk için kamuoyu için sonuçları açıklamaya devam ediyoruz. Gezici Araştırma Merkezi’ni halk gözünde itibarsızlaştırmak ve kamuoyunu yönlendirmek için Gezici Araştırma Merkezine ve şahsım ‘’Murat Gezici’’ ye iftira atılmaktadır.”

Bu iftiralardan birini de; KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş yapmaktadır. Denktaş, partisi Demokrat Partisi’nin baraj altı kaldığı yönünde anketlerimiz yayınlandıktan sonra haksız ve çirkin saldırılar yapmaktadır. Sayın Denktaş, bundan iki yıl önce kendisinden rüşvet istediğimizi öne sürerek, yandaşlarıyla birlikte Gezici Araştırma şirketini karalama kampanyası başlatmıştır.”