07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Gerger’deki Çocuk İstismarının Üstü Nasıl Kapatılıyor?
Gerger’deki Çocuk İstismarının Üstü Nasıl Kapatılıyor?

Gerger’deki Çocuk İstismarının Üstü Nasıl Kapatılıyor?

Gerger İmam Hatip Lisesinde yaşanan çocuk cinsel istismarı için Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın birinci duruşması 05.02.2017 tarihinde görüldü. Gerger Anadolu İmam Hatip Lisesinde yaşanan çocuk istismarının davası sessiz bir şekilde yürütülüyor. Çocuklar gerekçe gösterilerek dava ile ilgili her türlü gelişmenin yayınlanmasına yasak getirildi.  Çocukları koruma adına davanın içeriği yasaklanıyor ama gereçekleri ortaya çıkaracak geniş çaplı bir soruşturmada yürütülmüyor. Karaman Ensar ve Kaimder yurtlarındaki istismar davası ile benzerlikleri bulunan Gerger’deki istismarın  ikinci duruşması 3 nisan 2017’de Adıyaman’da görülecek. Gerger’deki istismarın yeni bilgileri ve skandal ayrıntılarına Gazeteport ulaştı..

ÖNCE KENDİSİ SONRA AKRABASI İSTİSMARA UĞRADI

-Mahkeme dava içeriğinin yayınlanmasının tamamen yasaklanmasına oy birliği ile karar verildi.

-Gerger’de çocuk istismarı bir çocuğun şikayet üzerine ortaya çıktı. O çocuk daha önce kendisi istismara uğruyor. Ama aradan geçen zamanda korkudan şikayetçi olmuyor. Aynı okulda okuyan çok yakın akrabasının bir gün ağladığını görünce sıkıştırıyor ve çocuk ona istismara uğradığını anlatıyor. Bunu duyunca gidip şikayetçi oluyor.

AİLELERE ŞİKAYETTEN VAZGEÇİN BASKISI

-Aileler şikayetlerinden vazgeçiriliyor. Karakol ve savcılık ifadelerinde şikayetçi olan ailelere baskı yapılarak şikayetten vazgeçmeleri isteniyor

-Mahkeme iddianamesinde 18 çocuğun istismara uğradığı belirtiliyor. İstismara uğrayan çocuklar 12 ile 17 yaş arasında. Mahkeme zanlı hademenin sade 2015/16 yılları için

“KALBİMDE SEN VARSIN”

-Öğrenciler okul yurdunda ve hademe Mehmet Sait G’nin evinde istismara uğradıklarını söylediler. Çocukların telefonunda Mehmet Sait G’nin “Kalbimde sen varsın” diye mesaj ettığı da tespit edildi. Hademenin başka cinsel içerikli mesajları da bulunuyor.

-Çocukların yapılan muayenesinde bazılarının zaman geçtiği için cinsel istismarın tesbitinin güç olduğu ama istismarı gösteren bulgular olduğu, bazılarında ise istismar olduğuna dair kesin bulgular tespit edildi.

“SUÇU KABUL ETMEDİ KOMPLO DEDİ”

-Sanık hademe Mehmet Sait G ifadesinde istismarı kabul etmedi. Okulda ihalelerde yolsuzluk yapıldığı için kendisine iftira atıldığını söyledi. Bir dönem okulda öğrenci yurdunda kaldığını bunun da okul yönetimi onayıyla olduğunu söyleyen hademe daha sonra kendi evini tuttuğunu ve orada kaldığını söyledi. Hademe Çocuklara mesajı yanlışlıkla gönderdiğini şikayetçi olan çocuklara harçlık verdiğini ayakkabı ve giyecek aldığını bunu da yardım için yaptığını ifade etti.

-İmam hatip okulu öğretmenleri çocukların istismar edildiği dönemde okul yurdunda kamera sistemi olmadığını 2016 yılında kamera sistemi kurulduğunu söylediler..

OKUL MÜDÜRÜNÜ KİM KORUYOR

-Çocukların istismara uğradığı Gerger Anadolu İmam Hatip Lisesi yöneticileri için hala bir soruşturma açılmadı. Mahkemeye çağrılmadılar.. Kasım 2016’da başlayan soruşturmadan bu zamana 3 ay geçmesine rağmen tek yargılanan kişi hademe Mehmet Sait G.

-Mahkeme iddianamesindeki 18 çocuğun istismara uğradığı dönemde okul müdürü olan Mehmet Kabakçı ödül gibi bir tayinle Batum’daki Türk okuluna müdür olarak atanmıştı. Müdür hakkında bir işlem yapılmadı. Batum’daki okulu ise Metro holding sahibi Galip Öztürk yaptırmıştı..

BU SORULAR YANITSIZ

Mahkeme dosyasında bu bilgiler yer alıyor ama soruşturma derinleştirilmiyor ve sessizce kapatılmaya çalışılıyor. Bu sorular ise hala yanıt bekliyor.

-Tecavüz zanlısı hademe Mehmet Sait G’nin öğrenci yurdunda kalmasına nasıl izin verildi? İzin verenler için neden bir işlem yürütülmedi.

-İddianameye göre hademe Mehmet Sait G’nin 2015 ve 2016 yılları arasında 18 çocuğu istismar ettiği belirtiliyor. Bu kişinin daha önce görev yaptığı yerler araştırıldı mı?

– Hademe Mehmet Sait G’nin 3 yıl önce Adıyaman 1 Aralık ortaokulun’dan Gerger’e neden sürgün edildi. Bu sürgünde okulda istismar şikayetinin olduğu neden araştırılmadı. 3 kez tayin edilen zanlının torpili kimdendi? 2016’da sürekli tayin ediliyor. 01.07.2016 tarihinde Adıyaman Valilik onayı ile Gerger İmam Hatip Lisesinden, Adıyaman 1 Aralık Ortaokuluna atandı. 1 Aralık okuluna giden M.S.G. 05.08.2016 tarihinde dilekçe vererek Milli Eğitim Müdürünün onayı ile Eskisaray, yeni adıyla 15 Temmuz Şehitleri Ortaokuluna geliyor. Eylül ayı başlarında tekrar Gerger İmam Hatip okuluna atanıyor. Bu tayinlerde kim neden aracı oldu?

– Hademe Mehmet Sait G’nin sosyal medya hesabından paylaştığı bir fotoğrafta Adıyaman’da seyda hoca denilen kişi de vardı. Bu kişi Adıyaman’da menzil tarikatının önemli bir ismi olarak biliniyor. Zanlının tarikat geçmişi neden araştırılmadı?

-Zanlı hademe Gerger İmam Hatip Lisesi’na atandığında yani geçtiğimiz Ekim ayında bir çocuğu isitismar ederken öğretmen tarafından yakalandı mı? Suç üstü yakalayan öğretmeni kim neden açığa aldı?

-Zanlı hademenin görev yaptığı dönemde Adıyaman Valisi olan Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile ilgili bir araştırma neden yapılmadı?

-Zanlı hademenin istismarı gerçekleştirdiği dönemde okul müdürü olan Mehmet Kabakçı ile ilgili neden bir işlem yapılmadı. Mehmet Kabakçı’nın Gürcistan’daki Türk okuluna gönderilmesine kimler aracı oldu ve neden bu kişi soruşturma kapsamı dışında bırakıldı?

-Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliği 5.maddesine göre parasız ve paralı- yatılı öğrenciler ile bu yönetmelik kapsamına giren görevliler ve Millî Eğitim Bakanlığınca izin verilenler dışında hiç kimse barındırılamaz. Buna rağmen hademe  öğrenci yurdunda nasıl kaldı? Gözyumanlar için neden işlem yapılmadı.

-Zanlı hademe istismar suçunu ilerken yalnız mıydı? Arkadaş çevresi de neden araştırılmadı?

-Ailelere davadan vazgeçmesi için  kimler baskı yapıyor?

-İstismarı ilk duyuran gergerfırat.com sitesi için kapatma kararı alınmıştı. Sitenin tüm içeriğinin silindiği ortaya çıktı. Sitenin tüm içeriklerinin silinmesine kim karar verdi?