07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Galatasaray’ın FETÖ Şükür’ü
Galatasaray’ın FETÖ Şükür’ü

Galatasaray’ın FETÖ Şükür’ü

Galatasaray mali genel kurulunda; Zekeriya Öz, Şahabettin Harput, Hüseyin Avni Mutlu, İsmail Demiriz ve Hazım Sesli, Hakan Şükür ve Arif Erdem için üyelikten ihraç edilmeleri için oylama yapıldı.

Sarı-kırmızılı kulübün Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen yıllık olağan mali genel kurul toplantısında, FETÖ/PDY ile olan ilişkileri dolayısıyla kulüp disiplin kurulunun değerlendirmesi sonucunda yönetim kurulunun üyelikten çıkartılmalarına karar verdiği eski savcı Zekeriya Öz, tutuklu valiler Hüseyin Avni Mutlu ve Şahabettin Harput, eski futbolcular Hakan Şükür, Arif Erdem ve İsmail Demiriz ile iş adamı Hazim Sesli ile ilgili oylama yapıldı.

Oylamada Zekeriya Öz, Şahabettin Harput, Hüseyin Avni Mutlu, İsmail Demiriz ve Hazim Sesli’nin üyelikten çıkartılması oy çokluğuyla kabul edildi.

Genel kurulda Hakan Şükür ve Arif Erdem’in kulüp üyeliğinden ihraç edilmesi ise oy çokluğuyla reddedildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Galatasaray Mali Genel Kurulu’nda Hakan Şükür ve Arif Erdem’in kulüp üyeliğinden ihraç edilmesinin reddedilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Bakan Kılıç, “Galatasaray genel kurulunda bir kısım üyelerin bu kişilerin ihraçlarıyla ilgili vermiş oldukları ’hayır’ oyunun ne Galatasaray camiasına, ne Türkiye’ye, ne de 15 Temmuz gecesi şehit olan kardeşlerimizin ailelerine ve gazilerimize açıklayamazlar. Galatasaray yönetim kurulu ivedi şekilde bu alınmış olan kararı düzeltmelidir. Bu karar konusunda Galatasaray yönetimi ivedi bir şekilde düzetmeye gitmelidir. Çünkü ülkemize milletimize ihanet edenlerin ülkemizin köklü kurumlarında ve kulüplerinde işi yoktur.” dedi

“Galatasaray’a yazık ederler”

Karara birtepki de Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’tan geldi:

“Galatasaray’ın tartışılacak bir karara imza atması asla kabullenilemez. Orada üyelikten ihraç edilmesine karar verilenler var. Onların FETÖ ile olan bağlantısı Hakan Şükür kadar asla değil. Eğer Hakan Şükür’ün ihracını uygun görmemişlerse diğerlerine yazık etmişler. Galatasaray, milletimizin her kesimini, her siyasi rengi derinden yaralayan ve hala travmasını atlatmaya çalıştığımız 15 Temmuz’dan sonra bu isimlere sahip çıkıyorsa Galatasaray’a yazık ederler, asırlık kulübümüze yazık ederler

Şükür ve Erdem dahil 2 bin 750 kişi ihraç edildi

Hakan Şükür ve Arif Erdem’in dün yapılan mali genel kurulda ihraç taleplerinin reddedilmesinin ardından Galatasaraylı yöneticiler olağanüstü toplantı kararı aldı. Ani alınan karar sonrası saat 17.00’de yöneticiler TT Arena’da bir toplantı gerçekleştirdi. Hakan Şükür ve Arif Erdem dahil 2 bin 750 kişi ihraç edildi.