07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Futbola da 2019 Ayarı… “2019’dan Sonra Masaya Yatıralım”
Futbola da 2019 Ayarı… “2019’dan Sonra Masaya Yatıralım”

Futbola da 2019 Ayarı… “2019’dan Sonra Masaya Yatıralım”

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, NTV Spor’da yandaş eski milli futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen ve Murat Kosova’nın sorularını yanıtladı. Erdoğan, yabancı sınırlamasının 2019’dan sonra Federasyon tarafından masaya yatırılması gerektiğini belirtti.

Futbola da 2019 Ayarı… “2019’dan Sonra Masaya Yatıralım”

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, yabancı oyuncu sınırlamasıyla ilgili “Yabancı futbolcu olmasın mı? Hiç olmasın ifadesi bir defa yanlış bir mantık. Olacak bir şey değil. Çünkü onların da bizim futbolumuza katacakları çok şey var” dedi.

Erdoğan, yabancı sınırlamasının 2019’dan sonra Federasyon tarafından masaya yatırılması gerektiğini belirterek, “2019’dan sonrasıya yönelik Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tüm kulüplerle oturup masaya yatırmalı ve bundan sonraki süreci nasıl sürdürelim, yürütülem konusunda durmalarında fayda var” diye konuştu.

Erdoğan yabancı sınırlaması konusuyla ile ilgili şunları söyledi:

“Şu anda yasa neyi emrediyorsa, neye amirse, bütün kulüpler onu yapıyor. Özellikle, bizim futbol kulüplerimiz, futbolcuyu niçin hazırlar? Milli Takımımız için hazırlar. Milli Takıma hazır olabilmek için bir defa oyuncunun oyun saatinin, oyun dakikasının miktarının fazla olması lazım. Ne kadar bir futbolcu fazla oynarsa görev alırsa o zaman Milli Takıma adaylık konusunda da onun şansı o kadar artacaktır. Ama bizim diyelim ki; en güçlü takımlarımızda biz istikbal vaat eden veya beklediğimiz futbolcularımız olmazsa, bizim oradaki şans yüzdemiz eksilir.”

“Lejyonerlerimizi almak suretiyle takım oluşturmaya çalışıyoruz”

“Biz yine de yurt dışında oynayan futbolcularımızı, lejyonerlerimizi almak suretiyle takım oluşturmaya çalışıyoruz. Dünyaya baktığımızda, dünyada da marka futbolcular seyirci çekebilmek için ne yapıyorsar? Transfer yapmak suretiyle, o kulüpler çok ciddi rakamları harcıyorlar.”

“2019’dan Sonra Masaya Yatıralım”

“Benzer şey bizde de var. Fakat bir çok yabancı futbolcuyla diyelim ki; 2019’a kadar anlaşmalar yapılmış. O tarihe kadar anlaşmalar yapıldığına göre; bunun üzerine herhangi bir spekülasyon yapmaya gerek yok. Çünkü bu yürüyen bir süreç. 2019’dan sonrasına yönelik Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tüm kulüplerle oturup masaya yatırmalı ve bundan sonraki süreci nasıl sürdürelim, yürütülem konusunda durmalarında fayda var.

Yabancı futbolcu olmasın mı? Hiç olmasın ifadesi bir defa yanlış bir mantık. Olacak bir şey değil. Çünkü onların da bizim futbolumuza katacakları çok şey var. Onların katkısı ve bir de tribünlere ayrı bir hareket, canlılık getirecektir. Bunları da görmemezlikten gelemeyiz.”