07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Fırat Kalkanı’nda Skandal İddia

Fırat Kalkanı’nda Skandal İddia

Fırat Kalkanı’nda Skandal İddia… 70’in üzerinde askerin şehit olduğu Fırat Kalkanı Operasyonu’nda, TSK ile birlikte harekata katılan ÖSO mensuplarının orduya ait zırhlı araçları IŞİD’e sattığı iddia edildi.Söz konusu tanklardan bir adedinin fiyatı 680 bin dolar olarak biliniyor.

Fırat Kalkanı’nda Skandal İddia

Birgün’den Erk Acarer’in haberine göre, öncü birlik olarak TSK’den önce 8 tank ve zırhı araçla IŞİD’in elindeki El Bab bölgesine giren ÖSO mesupları, bu araçlardan bazılarını IŞİD’e sattı ya da devretti. Olaydan sonra Genelkurmay Başkanlığı’nın soruşturma açtığı, bir sonuç elde edilemediği ancak dosyanın henüz açık durduğu da belirtiliyor. ÖSO’dan, IŞİD’e geçen araçlar ise bir servet niteliğindeki fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Bir tankın fiyatı 680 bin dolar.

Söz konusu tanklar, önce ÖSO’cuların elinde görülüyor. Görüntülerde militanların tank üzerinde namaz kıldığı, tankların bir süre sonra IŞİD saflarında olduğu da gözler önüne seriliyor. Araç, ‘243768′ no’lu plaka numarasından da teyit ediliyor. IŞİD’ciler TSK’ye ait olup kendi saflarına geçen tankı gösterip, “Ganimet, ganimet” diyorlar.

İşte o skandal görüntüler;

“ÖSO’cular TSK’dan daha iyi şartlardaydı”

El Bab operasyonu ile ilgili gazeteye bilgi veren askeri kaynaklar ise şunları aktarıyor: “Çok zor koşullarda operasyon gerçekleştirildi. Yiyecek ve yıkanacak yer yoktu. Bizim askerlerimiz ve ÖSO’cular arasında ise çifte standart vardı. ÖSO’cular daha iyi şartlara sahipti. ÖSO’cular tüm bunların üstüne bir de zırhlı aracı sattılar. Araç tarafımıza zimmetliydi. ÖSO’cuların birçoğu hırsız, uyuşturucu bağımlısı ve kaçakçıydı.”