07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » FETÖ’cü Kaymakamın Referansı Bilal Çıktı
FETÖ’cü Kaymakamın Referansı Bilal Çıktı

FETÖ’cü Kaymakamın Referansı Bilal Çıktı

FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklanan kaymakamın, Tayyip Erdoğan‘ın oğlu Bilal Erdoğan‘ın referansı ile kaymakam olduğu anlaşıldı. Skandal tutuklanan kaymakaın savcılık ifadesi ile ortaya çıktı. FETÖ’cü kaymakam için havuz medyasının da o dönem övgüler düzdüğü anlaşıldı.

Cumhuriyet gazetesinden Canan Coşkun’un haberine göre, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “FETÖ” soruşturması kapsamında tutuklanan Darende Kaymakamı Ali Türk  20 Şubat’ta verdiği savcılık ifadesinde  şunları söyledi:

“Bilal Erdoğan’ın referansı ile kaymakam oldum”

“Daha önce iki kez BDDK yeminli mürakıplık sınavına girmiştim, mülakatta elendim. Bir kez Başbakanlık uzmanlık sınavına girdim, mülakatta elendim. Kaymakamlığın ilk sınavında yine mülakatta elendim. En son 2008 yılında girmiş olduğum kaymakamlık sınavında sınavı geçtim. Referans olarak emniyette belirtmiş olduğum önemli kişi sayın Cumhurbaşkanımızın oğlu Bilal Erdoğan’a ulaştım. Mülakatı bu şekilde geçtim ve kaymakam oldum. Kendisine benim Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nden arkadaşım olan ve Bilal beyle Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde arkadaş olan Selim Başdemir vasıtasıyla ulaştım.”

Bilal’in referans olduğu kaymakam ByLock’tan tutuklandı

Darende Kaymakamlığı’na Ağustos 2015 kararnamesi ile Tunceli’nin Malazgirt ilçesinden gelen Türk ve eşi Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 16 Şubat’ta gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınmasının ardından dün tutuklanan Türk’ün örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandığı belirtilmişti. Türk’ün öğretmen olan eşi Yasemin Türk ise Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında bulunuyor.

Havuz medyasından FETÖ’cü kaymakama övgü

İktidara yakın Sabah gazetesi kaymakam Türk ile ilgili yaptığı haberde, Türk’ün memuriyet hayatında hızla yükseldiğini belirtmişti. Sabah gazetesi Kaymakam Türk’ün 2005’te Maliye Bakanlığı Vergi Denetmenliği sınavını kazanarak memuriyet hayatına başladığını belirtmişti. Türk’ün memur olduktan 18 ay sonra Sağlık Bakanlığı’nda müfettişlik görevine atandığı, 2008 yılında da kaymakam adayı olduğu belirtilmişti. Türk’ün aynı zamanda 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Darende’de düzenlenen darbe karşıtı gösterilere katıldığı kaydedilmişti.