07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » FETÖ Şüphelisi Eski MASAK Yetkilisi TAPE’leri Doğruladı
FETÖ Şüphelisi Eski MASAK Yetkilisi TAPE’leri Doğruladı

FETÖ Şüphelisi Eski MASAK Yetkilisi TAPE’leri Doğruladı

Reza Zarrab’In tanık olduğu ABD’deki kara para  davasının yeni tanığı olan ve FETÖ ile bağlantılı olmakla suçlanan eski MASAK yetkilisi, tapeleri doğruladı.

FETÖ Şüphelisi Eski MASAK Yetkilisi TAPE’leri Doğruladı

Cumhuriyet gazetesinden Şebnem Arsu’nun haberine göre New York’ da görülen ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımların ihlali davasına Türkiye’den delil temin eden eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Komiser Yardımcısı, Salı günü tanık olarak dinlendiği duruşmada FBI’ in kendisine 50 bin ABD doları ödeme yaptığını söyledi. Türkiye’de hâlâ Fethullah Gülen örgütü ile bağlantılı olmakla suçlanan Hüseyin Korkmaz, oturduğu evin kirasını ve harcamalarına karşılık üç seferde verilen toplamda 900 ABD dolarını ise savcılığın ödediğini beyan etti.

 

“Erdoğan, oğlu Bilal ve Binali Yıldırım”

Korkmaz’a Türkiye’de tutuklanma nedeni soruldu. Sarraf’ta yoğunlaşan 17 Aralık soruşturmasında aktif rol oynamasına rağmen farklı bir soruşturmaya istinaden gözaltına alındığını söyleyen tanık, 25 Aralık diye anılan bu süreçten haberi olmadığını iddia etti. “25 Aralık diye bilinen başka bir soruşturma da varmış,” diye konuşan Korkmaz, “Bu soruşturma Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal, Binali Yıldırım gibi yolsuzluğa karışan kişileri içeren bir soruşturma imiş” dedi. O tarihte Köprü Koruma Şubesine atandığını bir önceki ifadesinden hatırlatan tanık, bu operasyonun emrini kendi soruşturmasında çalışmış olan savcının vermiş olduğunu da sözlerine ekledi. Korkmaz’a kendi soruşturmasında toplandığı iddia edilen delillerle, ABD makamlarının elindeki belgeler arasında karşılaştırma yapması ve delillerin gerçek olduğunu teyit etmesi amacı ile gruplar halinde bazı CD ler sunuldu. Sunulan tüm delillerin CD’lerin tanıklığından önce Korkmaz tarafından detaylı bir şekilde incelendiği anlaşıldı. Savcı Lockard’ın “Bunu incelediniz mi?” sorusuna, “Evet, size sunduğum delillerle aynı içerikte olduğunu gördüm,” şeklinde cevap veren tanık, her bir delilin nereden ve nasıl temin edildiği detaylarını da jüri ile paylaştı. Korkmaz, verdiği ifadede, dinlemeler ve ses kayıtlarının kendisi tarafından temin edildiğini teyit etmekle birlikte delil dosyasında bulunan WhatsApp yazışmaları ve Viber aplikasyonuna ait mesajların kaynağının kendisi olmadığını belirtti.

 

“ABD tarafından yapılan ödemeyi ben talep etmedim”

ABD’ye FBI yetkililerinin yardımı ile giriş yaptığını bir önceki duruşmada anlatan tanık, göçmenler için normal şartlar altında uzun bir bekleme süreci gerektiren çalışma iznini yaklaşık iki hafta önce aldığını belirtti.Amerika’da FBI ile işbirliği yapan kişilere bazı ayrıcalıkların tanındığı bilinse de Korkmaz’a çalışma izninin temini ya da yakın bir tarihte olumlu yanıt aldığı iş başvurusu için FBI’ in aracı olup olmadığı sorguda konu edilmedi. Türkiye’den 2016 yılı Ağustos ayında yasa dışı yollarla ayrılıp üç ülke geçerek ulaştığı ABD’ye girişinden bu yana çalışmadığını belirten Korkmaz, ABD makamları tarafından yapılan ödemeleri kendisinin talep etmediğini Savcı Michael Dennis Lockard’ in sorusu üzerine teyit etti