07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » FETÖ Ödüllü Başkan Muhalefet Şerhine Çok Kızdı
FETÖ Ödüllü Başkan Muhalefet Şerhine Çok Kızdı

FETÖ Ödüllü Başkan Muhalefet Şerhine Çok Kızdı

TBMM Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, CHP’nin muhalefet şerhine yaptığı eklemelere sert tepki gösterdi. Petek’e yanıt ise CHP’li komisyon üyesi Aykut Erdoğdu’dan geldi: 15 Temmuz şehitlerini zırh olarak kullanıyor.

Darbe Araştırma Komisyonu’nun taslak raporunda olmamasına karşın TBMM Başkanlığı’na sunulan asıl raporda CHP’nin FETÖ’yle aynı amaç birliği içinde olduğu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimat aldığı yönünde ifadeler eklenmişti. Bunun üzerine komisyonun CHP’li üyeleri ek bir muhalefet şerhi hazırlayarak AKP ile FETÖ arasındaki ilişkilere ilişkin fotoğraflar, gazete küpürleri ve videolara yer vermişti. Komisyonun AKP’li Başkanı Reşat Petek yazılı bir açıklama yaparak CHP’ye çok ağır suçlamalar yöneltti. TBMM Darbe Araştırma Komsiyonu Başkanı Reşat Petek, komisyon raporuna CHP’nin eklediği muhalefet şerhindeki ifadelerin ‘millete ihanet’ olduğunu savundu;  “FETÖ söylemlerini muhalefet şerhine başlık yapan CHP, nereden talimat alarak fikir değiştirdiğini açıklamalıdır” dedi. Petek, kendisine “FETÖ’cü” ve “FETÖ sempatizanı” diyenlere dava açacağını da söyledi. İşte Petek’İn açıklamalarından önemli bölümler;

“Bu başlık millete ihanettir”

Petek, CHP’li komisyon üyelerinin, 15 Temmuz darbe girişimine ‘senaryo’ diyen iddialara katılmadıklarını 13 Ekim 2016 tarihli tutanaklarda açıkça ifade etmelerine karşın rapora yazdıkları muhalefet şerhinde ‘kontrollü darbe’ dediklerini ifade etti. Petek, şunları dile getirdi: “Kontrollü darbe ve senaryo iddiaları, FETÖ’nün söylemi olduğu gerçeği karşısında CHP’nin açıkça FETÖ ile aynı çizgide paralel hareket ettiğini ortaya koymuştur. CHP şimdilerde bu söylemlerinden çark etmeye çalışsa da raporumuza yazdıkları muhalefet şerhinin başlığı ‘Öngörülen, Önlenmeyen ve Sonuçları Kullanılan Kontrollü Darbe’ başlığını taşımaktadır. Açık ve net bir ifade ile kullanılan bu başlık milletimize ihanettir.”

 

 

 “15 Temmuz şehitlerini zırh olarak kullanıyor”

Petek’in açıklamalarına CHP’den tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve komisyon üyesi Aykut Erdoğdu, şerhte yorum yapmadıklarını, AKP’lilerin gazete manşetlerine yansımış beyanlarını anımsattıklarını kaydetti. “Geçmişlerinden utanıyorlarsa, geçmişleriyle yüzleşmeliler” diyen Erdoğdu, Petek’in hem TBMM hem de AKP adına bir şanssızlık olduğunu dile getirdi. Petek’in geçmişinin yakasını bırakmadığını söyleyen Erdoğdu, “Petek, bu geçmişinin etkisinde meseleleri kişiselleştirerek, Fethullah Gülen cemaatine övgü ve desteklerini saklamaya çalışıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi üst yönetimi adına Petek, hem komisyon çalışması boyunca hem de sonrasında darbe gerçeklerinin açığa çıkmaması için çaba gösterdi. Şimdi aynı çabayı hakaret ve iftiralarla devam ettiriyor ve bunu yaparken de 15 Temmuz şehit ve gazilerimizi kendi karanlık emellerine zırh olarak kullanmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

 

 

“Darbenin sivil ayağını saklamayın”

Petek’in veya AKP yönetiminin CHP’nin raporunda katılmadıkları yerler varsa bunları ortaya koyması gerektiğini söyleyen Erdoğdu, şöyle konuştu: “Petek’in iftira ve hakaretlerini kendisine iade ediyoruz. Darbe sırasında darbecilere karşı hayatını ortaya koymuş CHP milletvekilleri olarak hem darbeye hem darbecilere karşı, tüm gücümüzle karşı durmaya devam edeceğiz. Tarih, gerçekleri ortaya çıkarmaya devam ediyor. Biz namuslu, onurlu, şerefli ve cesur milletvekilleri olarak bir taraftan darbe ve darbecilerle mücadele ederken diğer taraftan darbe gerçeklerini ortaya çıkarmak üzere mücadeleye devam edeceğiz. Darbe gerçeklerini ve darbenin siyasi ayağını saklamak; darbecilere üstü örtülü yardım etmek, adaletin oluşmasına engel olmak ve yeni darbelere zemin hazıramak anlamına gelir. AKP’nin yönetimine tavsiyem şudur; gerçekleri saklamaya çalışmak, adaletin oluşmasına engel olmak anlamındadır. Darbeyle mücadele ve darbe gerçeklerinin ortaya çıkarılması konusunda bizden istedikler her türü yardım ve kolaylığı göstermeye hazırız ancak darbenin karanlık bırakılması, darbenin sivil ayağının saklanması ve yeni darbelere zemin hazırlanması konusundaki uyarılarımızı ciddiye almalarını tavsiye ediyoruz”