07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “FETÖ İle Erdoğan Ve Ben Mücadele Ediyoruz”
“FETÖ İle Erdoğan Ve Ben Mücadele Ediyoruz”

“FETÖ İle Erdoğan Ve Ben Mücadele Ediyoruz”

Aziz Yıldırım, “Fenerbahçe kendisine kurulan kumpasa direnmeseydi FETÖ’cüler ülkeyi daha önceden teslim almış olacak, 15 Temmuz darbe girişimine gerek kalmayacaktı” dedi. Aziz Yıldırım duruşmada yargılanacak FETÖ şüphelisi kişilerin yüzlerine bakarak, ‘Memleketi sattınız’ diyeceğini söyledi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ‘Futbolda şike kumpası ’ davasına ve FETÖ ile mücadeleye dikkat çekmek için gazetecilere açıklama yaptı. Fenerbahçe’nin FETÖ konusunda ikinci kez kamuoyunun dikkatini çekme misyonunu üstlendiğini kaydeden Aziz Yıldırım, “Bu konuda ilk mücadelemiz uğradığımız kumpas davaları sırasında oldu. O dönemde de bu örgütün tehlikesine dikkat çektik. Bugün de başlayan ve başlayacak olan davalar öncesi kamuoyunu FETÖ’nün tehlikeleri konusunda tekrar uyarmayı kendimize vazife bildik” dedi. Aziz Yıldırım konuşmasında şunları söyledi:

Ben Ayrılırsam Kimse FETÖ’yü Takip Etmez

-Bu örgütle siyasette Cumhurbaşkanı, birkaç kişi dışında kimse mücadele etmiyor. Eğer ben de Fenerbahçe’den ayrılırsam kimse FETÖ’yü takip etmez. Maalesef FETÖ mücadelesinde samimiyetle mücadele eden çok insan yok.”

-3 Temmuz 2011’den sonra kulüp ve taraftar ayağa kalktı, direnişe geçti. Ben içerdeyken duyuyordum, işadamlarını, sanatçıları alacaklardı ve dalga dalga geleceklerdi. Yapamadılar. Çünkü biz dik durduk. Yoksa 100 katı daha fazla olay yaşanacaktı. Eğer bizi ele geçirselerdi, teslim olsaydık, Fetullahçı Terör Örgütü 15 Temmuz darbe girişimine kalkışmazdı. Toplumun en duyarlı ve en önemli kesimini yok edeceklerdi ve amaçlarına kolay bir şekilde ulaşacaklardı.

“O Şahıs Ergenekon’un Kasası Dedi”

-15 Temmuz gecesi darbe gerçekleşmiş olsaydı Türkiye bugün çok kötü bir noktada olacaktı. Herkesi alacaklardı. Ben daha ilk saatlerde FETÖ’cülerin darbeye başladığını öğrendim. Bu darbeyi kimler önlediyse Allah onlardan razı olsun

-Beni Ergenekon’a bağlamaya çalıştılar. Şu anda milletvekili olan bir şahıs benim için ‘Ergenekon’un kasası’ dedi. Tutmadı. Askerlerle olan yakınlığımdan dolayı davalarla ilişki kuracaklardı. Bir şey bulamadılar çünkü benim Fenerbahçe dışında konuştuğum bir konu yoktu. 2006’da dinlemeye aldılar beni. Daha önce de yasa dışı dinliyorlardı. Yok etmek istediler. Yok askeri ihalelere giriyormuşum yok askerlerle görüşüyormuşum. Hiçbir ihale almadım. Ergenekon’a bağlayamayınca 6222 yasa ile başarmak istediler ve hapse attılar

“Fenerbahçe Kurtuluş Savaşı Takımı”

-Neden Fenerbahçe? Çünkü, Kurtuluş Savaşı’nın takımı. Çünkü, cumhuriyete bağlı. Hep hedefte olmuş. Öyle bir yapı ki Fenerbahçe… Bütün kimlikleri içinde barındırıyor. Şimdi sen bu dokuyu ele geçirirsen her yere nüfuz edersin. Başaramadılar. Bir daha altını çiziyorum: Ben ve biz şike yapmadık. Böyle şike mi olur? Biz ne dedik! “Memleket elden gidiyor”… 14 Şubat 2012’de söyledim bunu

-Kimse bunu söylemiyordu ben söyledim. 50 bin kişiyle ihtilal yapacaklarını söyledim. Gülenler oldu. Şike kumpasının savcısı Mehmet Berk bana ‘Sizden sonra daha önemli birisini alacağız’ dedi. Sorguda bana söyledi. Ben de bunu Cumhurbaşkanı’na mektup göndererek anlattım. Sonra da 7 Şubat MİT krizi oldu. Hakan Fidan’ı alacaklardı

“Bu Dava Cumhuriyet Davası”

-Bu dava Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım davası değil. Cumhuriyet davası. 15 Temmuz silahlı bir örgütün cumhuriyeti ele geçirme kalkışması. FETÖ yerli bir organizasyon değil. Uluslararası bir gladyo. Hala bazı devletler bu terör örgütünün üzerine gidilmemesi için uyarılar yapıyor. Eğer bu davanın mağdurları da bizim gibi Silivri’ye gitmezse bu mücadelede ne kadar samimi olup olmadıklarını hep birlikte göreceğiz.

“Gördük ki Namazla İyi İnsan Olunmuyormuş”

-Federasyon da diğer mağdurlar da FETÖ’nün peşini bırakmamalı. Ben mahkeme salonunda olacağım. Bakalım başka kimler orada olacak. FETÖ’yle konusunda 17-25 Aralık’tan sonra dönenler var. Bunların yarın öbür gün Mevlana gibi yine dönmeyeceklerinin garantisi var mı?

-17-25 Aralık’tan önce yaşananlarla da ilgili herkes hesap vermeli! Bu örgüt için ‘Alnı secdeye varan insanlar’ denildi. Ama gördük ki namazla iyi insan olunmuyormuş! Ben 6 yıl 3 ay hapis cezası aldım ancak alnım açık Türkiye’ye geldim. Onlar kaçıyorlar. Neden kaçıyorlar? Devlete ihanet ettiler!