07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “FBI’dan 50 Bin Dolar Aldım”
“FBI’dan 50 Bin Dolar Aldım”

“FBI’dan 50 Bin Dolar Aldım”

Eski Halkbankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını deldiği iddisıyla tek sanık olarak yargılandığı davanın 11. oturumu görüldü. Tanık kürsüsünde OFAC’ın eski direktörü Adam Szubin’in ardından Deutsche Bank çalışanı Sloan vardı. “17 Aralık operasyonunun koordinatörü olduğunu” savunan eski polis Korkmaz, “ABD’ye geldikten sonra savcılıktan üç defada 300’er dolar, FBI’dan ise 50 bin dolar para aldığını açıkladı.

“FBI’dan 50 Bin Dolar Aldım”

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını deldiği iddiasıyla tutuklanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın tek sanık olarak yargılandığı davanın 11. oturumu sona erdi.

Duruşmada ABD’nin ekonomik ve ticari yaptırımlarını yürüten Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) eski yöneticisi Adam Szubin ve Deutsche Bank çalışanı Sloan tanık olarak dinlendi. Daha sonra “17 Aralık’ta kumpas” soruşturması kapsamında tutuklanan firari polis Hüseyin Korkmaz’ın ifadesine devam edildi.

“17 Aralık operasyonunun koordinatörü olduğunu” savunan Korkmaz, “ABD’ye geldikten sonra savcılıktan üç defada 300’er dolar, FBI’dan ise 50 bin dolar para aldığını açıkladı. Mahkemede ABD’de eşi ve kızıyla birlikte yaşadığı apartman dairesinin kirasını da savcılığın ödediğini belirten Korkmaz, çalışma izni başvurusunun geçen hafta kabul edildiğini de ifade etti.