07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Fatih Terim… Kavga… Sansür ve İstifa
Fatih Terim… Kavga… Sansür ve İstifa

Fatih Terim… Kavga… Sansür ve İstifa

İzmir Alaçatı’da birbirine komşu iki restoran arasındaki anlaşmazlık yüzünden dün akşam çıkan kavgaya Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in adı karıştı. Yüzevler Kebapçısı’nın sahibi Selahattin Aydoğdu ve çalışanları, Fatih Terim ile damatları Ahmet Baran Çetin, Volkan Bahçekapılı ve korumaları hakkında ‘yaralama, mala zarar verme, konut dokunulmazlığını ihlal’ suçlamasıyla şikayetçi oldu. Haber Anadolu Ajansı tarafından sansürlendi. Anadolu Ajansı muhabiri  İbrahim Evrim Ayral yayımlanması engellenen Fatih Terim ve damatlarıyla ilgili haberi nedeniyle istifa etti.

Fatih Terim, Kavga, Sansür ve İstifa

İzmir’in Çeşme İlçesi’ne bağlı turizm beldesi Alaçatı’da geçen hafta Beşiktaş eski yöneticisi Emin Önal’a ait Club Baba Köyiçi Çarşısı açıldı. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu yedek üyesi ve Adana Demirspor eski Başkanı Selahattin Aydoğdu’ya ait ‘Yüzevler Kebapçısı’nın yanına, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in damadı Ahmet Baran Çetin’in ortağı olduğu ‘Beeves Steak House’ açıldı. İki komşu restoran arasında ‘duvar’ ve ‘fırın’ tartışması çıktı.

İddiaya göre Terim’in damadı Ahmet Baran Çetin komşu iş yeri ile arasını kapattı ve Yüzevler Kebapçısı’nın fırını az ileriye yapmasını istedi. Selahattin Aydoğdu da fırını 60 santim ileriye aldı. Ancak bunu yeterli bulmayan Çetin, açılış yapıldıktan sonra fırının biraz daha ileriye alınmasını istedi, ancak bu talep yerine getirilmedi. Bu arada Club Baba Köyiçi Çarşısı yönetimi ‘Beeves Steak House’ ile ‘Yüzevler Kebapçısı’ arasındaki bölmenin kaldırılmasını istedi.

Terim devreye girdi. Küfürleşme yumruklu kavgaya kadar ilerledi

İki iş yeri arasındaki anlaşmazlık Fatih Terim’e iletildi. Futbol dünyasından oldukları için birbirini tanıyan Selahattin Aydoğdu ile Fatih Terim dün akşam telefonla konuşurken iddiaya göre aralarında sert tartışma geçti. Bunun Fatih Terim, yanında damatları Ahmet Baran Çetin, Volkan Bahçekapalı ve korumalarıyla Bodrum’dan Alaçatı’ya geldi. Gece yarısı Yüzevler Kebapçısı’nda çıkan kavgada işyeri sahibi Selahattin Aydoğdu ve 4 çalışanı çeşitli yerlerinden yaralandı. Fatih Terim, damatları ve korumaları olay yerinden ayrıldı. Selahattin Aydoğdu ve çalışanları gece Alaçatı Şehit Doğan Sakarya Polis Merkezi’ne giderek Fatih Terim, damatları Ahmet Baran Çetin, Volkan Bahçekapılı ve korumalarından kasten yaralama, mala zarar verme, konut dokunulmazlığını ihlal suçlamasıyla şikayetçi oldu.

 

Aydoğdu: Dükkanımı bastı, 2 dakikada kaçtı

Kavganın ardından  konuşan Selahaddin Aydoğdu, Fatih Terim’in telefonda kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü.. Aydoğdu yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Olayın bizimle alakası yok. Sadece komşuyuz. Aramızdaki duvarı tahta çitle bölmeye kalktılar. Ahşaptan 7 metre uzunluğunda böldüler. Çarşı yönetimi uyardı zaten onları. Ben şikayet etmişim yönetimi ben doldurmuşum gibi davrandılar. Fatih Hoca beni aradı, ‘Sen mi şikayet ettin?’ dedi. Dedim ki ‘Ben etmedim benimle alakası yok.’ Sonra ‘Damatlarımın yanında niye dükkan açtın?’ dedi. Ben de ‘Herkes nasibini yer, burası çarşı. Senin damatların benim yanımda mekan açtı’ dedim. Sonra beni tehdit etmeye başladı. ‘Hocam beni tehdit etme’ dedim. Sonra ‘Benim oraya gelmem lazım’ dedi. ‘Buyur gel hocam’ dedim. Buraya geldi şov yaptı. Dükkanımı bastı ama iki dakikada kaçtı. Delikanlı adam kaçar mı? Yıllarca kimsenin yapamadığını ben yaptım. Şimdi de araya adam sokuyor şikayetimi geri alayım diye. Madem mekan basıyor. Arkasında dursun. Bana haber göndermesin. Şikayetimden vazgeçmeyeceğim. O geldi mekanımı bastı. O ve damatları ve birkaç tanımadığım adamlar vardı. Geldi ve kayboldu. Maç yeni başlıyor sonuca bakacağız.”

 

Kavga haberine Fatih Terim sansürü ve istifa

Anadolu Ajansı muhabirinin olaya ilişkin haberini sansürlendi. İzmir Anadolu Ajansı’nda göreve başlayan İbrahim Evrim Ayral yayımlanması engellenen Fatih Terim ve damatlarıyla ilgili haberi nedeniyle istifa etti. Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğü’nde muhabir olarak görev yapan Ayral istifa gerekçesini ise facebook hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.

Ayral, “Bir işi namusuyla ve hakkıyla yapmayacaksan, o koltukta oturmayacaksın, gazeteciyim demeyeceksin kısaca o işi yapmayacaksın.. Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğü’nde başladığım Çeşme muhabirliği görevimden az önce kendi isteğimle istifa etmiş bulunuyorum. Sebebi ise gayet basit ve net.. aşağıda okuyacağınız özel haberi yayınlamamıştır…” şeklinde istifa etme gerekçesini hakkında bilgi verdi.

Namusumu temizlemek için istifa ettim

Ayral’ın açıklamasının devamı ise şöyle: “Lütfen önce haberi okuyun.. .kızgınlıgımı, kırgınlıgımı, ne demek istediğimi sanırım daha iyi anlayacaksınız.. Dünyanın neresinde olursa olsun bu haberdir.. bu haberi yayınlamayan, yayınlayamayan da ben ajansım, gazeteyim, adamım diye gezmesin sakın.. böyle gazeteci olamaz. Haber muhabir için namustur ve ben namusumu temizlemek için istifa etmekten başka yol bulamadım. Bundan sonra bu ve benzeri özel haberleri ancak sosyal medya hesaplarımdan takip edebilirsiniz…