07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Evetçi ve Hayırcıları Fişlerken Suçüstü Oldular

Evetçi ve Hayırcıları Fişlerken Suçüstü Oldular

İstanbul Bahçelievler’de ellerinde isim listeleriyle anketör olduklarını söyleyerek “Evet mi hayır mı” diye soran AKP’liler mahalleli tarafından “Bizi mi fişliyorsunuz” diyerek kovuldu.

Sendika.org’un haberine göre, ellerinde isim, soyisim, kapı numarası ve telefon numarasının yazılı olduğu listelerle apartmanlara giren bir grup evlerde yaşayanlara “evet” mi yoksa “hayır” oyu mu vereceklerini sordu.

AKP yaka kartıyla “şirket anketi” yalanı

Anketör olduklarını söyleyerek kapı kapı gezen grubun elindeki listeleri gören mahalleli grubun önünü çevirerek ne için geldiklerini sordu. Bunun üzerine panikleyen bu kişiler başlangıçta “Bir şirket için anket çalışması yapıyoruz” yanıtını verdi. Tam bu sırada apartmanın içerisinden boynunda AKP yaka kartları olan kadınlar çıkınca mahalleli duruma tepki gösterdi.

Anket bahanesiyle fişleme

Bunun anket değil bu bahaneyle fişleme olduğunu söyleyen mahalleliler AKP’lileri sokaktan kovdu. AKP’lilere tepki gösteren mahalleliler “Hayırcılar sokağa çıktı mı saldırı oluyor, evetçiler kapı kapı dolaşıp bize ‘Evet mi hayır mı’ diye soruyor” diye tepkilerini gösterdi.

İşte o anlar;