07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Erdoğancı Silahşörler Partiye Zarar Veriyor”
“Erdoğancı Silahşörler Partiye Zarar Veriyor”

“Erdoğancı Silahşörler Partiye Zarar Veriyor”

16 Nisan referandumunda yaşanan hayal kırıklığının nedeninin araştırılması için AKP bir komisyon kurdu. AKP MYK’sında medyadaki “Erdoğancı Silahşörler Partiye Zarar Veriyor” denilerek gerekçeleri anlatıldı. AKP’li belediye başkanlarının hayırcı başkanlar kadar etkili olmadığı vurgulandı.

Cumhuriyet gazetesinden Emine Kaplan’ın haberine göre, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılan MYK ve MKYK toplantılarında; referandum sonuçlarının analizi için parti yöneticileri ve bakanlardan oluşan 12 kişilik bir komisyon kuruldu.

Yüzde 48.6 neden ‘Hayır’ dedi araştırılacak

AKP MYK ve MKYK’de, ‘hayır’ diyen yüzde 48.6’lık kesimin neden ‘hayır’ dediği, özellikle İstanbul, Ankara, Antalya, Balıkesir ve Denizli’de ‘hayır’ın önde çıkmasının nedenlerinin araştırılması için bir komisyon kurulmasına karar verildi. Parti yöneticileri ve bakanlardan oluşan komisyon, teşkilatların ve milletvekillerinin hazırlayacağı raporları da dikkate alarak bir çalışma yapacak. Bu çalışma sonucunda hazırlanan rapor, MYK ve MKYK’de değerlendirilecek.

“Erdoğancı silahşörler partiye zarar veriyor”

Toplantılarda, referandumda ‘hayır’ oylarının partinin beklentisinin altında kalmasındaki nedenler değerlendirilirken, sosyal medyadaki Tayyip Erdoğan’cı bazı “silahşörler”den duyulan rahatsızlık dile getirildi. “Bunların sosyal medyada yaptıkları yorumlar partiye zarar veriyor, olumsuz etki yapıyor” değerlendirmesi yapıldı. AKP yönetimi,  Tayyip Erdoğan’ın partiye üyeliğinin nasıl yapılacağı konusunda özel bir ekip kurarak çalışma yapıyor.

 “Evetçi’ AKP’li belediye başkanları ‘Hayır’cı başkanlar kadar katkı sağlayamadı”

Bazı MKYK üyeleri, hayır ve evet oylarının önde olduğu illere bakıldığı zaman; muhalefet partilerine mensup belediye başkanlarının ‘hayır’a katkısının çok olduğunu;ancak AKP’li belediyelerin ‘evet’e etkisinin düşük kaldığını dile getirdi. Bazı üyeler de, FETÖ ile mücadeleye değinerek KHK’lerle meslekten çıkarmalar ve mağduriyet algısının sonuçları etkilediğini kaydetti. Bazı üyeler ise ülkede bulunan Suriyeliler nedeniyle toplumda kaygı oluştuğuna dikkat çekerek, bu durumun referandum sonucuna yansıdığına dikkat çekti.

Erdoğancı silahşörler gündemde

“Erdoğan AKP’ye nasıl üye olur?” sorusu için özel çalışma

AKP yönetimi, YSK’nın referandum sonuçlarını resmen ilanının ardından  Tayyip Erdoğan’ın partiye nasıl üye olacağı konusunda özel bir çalışma yürütüyor. Görkemli bir tören düzenlenmesi planlanırken, birçok seçenek de değerlendiriliyor. Konuşulan seçenekler şunlar;

– Başbakan Binali Yıldırım’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda; üyelik formunu imzalatması.

-Erdoğan’ın AKP Genel Merkezi’ne gelerek partiye üye olması.

-316 AKP’li milletvekilinin imzasıyla Erdoğan’a davet götürülmesi yer alıyor.