07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Erbakan ve Sivas Katliamı Kavgası
Erbakan ve Sivas Katliamı Kavgası

Erbakan ve Sivas Katliamı Kavgası

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, vefatının altıncı yılında, Erbakan’ı anmak için düzenlenen “İlim, Fikir, Devlet ve Dava Adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı Anma Programı”nda konuşmak yapmak üzere bu yıl Kılıçdaroğlu’nu davet etti.

kilicdaroglu

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın vefatının 6. yılı dolayısıyla düzenlenen programa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Kılıçdaroğlu’nun toplantıya katılması tartışma yarattı.

kilicdar

Sivas katliamı sırasında belediye başkanı olan saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Kılıçdaroğlu’nun yan yana olmasına tepki gösterildi.

Bu tepkiler üzerine Levent Gültekin “Erbakan’ı ama törenine katılan Kılıçdaroğlu’na kızanlar… İdeolojik fanatizm hakikaten kötü. İslamcısı solcusu fark etmiyor, aynılar.. İstiyorlar ki kırgınlıklar, tartışmalar ilelebet sürsün, toplum kamplarda yaşasın onlar da kendi mahallelerinde adam sayılsınlar.” diye yazdı.

Fatih Yaşlı ,Gültekin’e yanıt verdi.
Sivas tatsızlığından kaynaklanan o ufak kırgınlıktan bahsediyor galiba…Levent bey, sizin “ideolojik” diye damgaladığınız şeyi ben insan olmanın öncelikli şartı olarak görüyorum, farkımız bu. Erbakan, Erdoğan, hepsi sizin geleneğiniz, siz bize bulaşmayın, ortayolculuğunuzla akıl bulandırmayın yeter. hadi, selametle.

erbakankilicdar4

erbakankilicdar5

erbakankilicdar2

Gazeteci Ceyda Karan da tartışmaya katıldı ve Fatih Yaşlı’ya destek verdi.

“Vay şu kibre bakın hele.. ‘Topluma bulaşmayın’mış. Bu ne cürettir böyle, kaynağı nedir. Ayıp ayıp… O cüretkarlığın dayandığı geleneğin bulaşmasının sonuçlarını görüyoruz. Oysa kalayı kazıyınca teneke çıkıyor işte. Sağlıcakla..

erbakankilicdar