07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Dün Nazi Bugün Teşekkür
Dün Nazi Bugün Teşekkür

Dün Nazi Bugün Teşekkür

Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen referandum etkinliğine katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Almanya’ya teşekkür etti… Zeybekçi, “Yaklaşık 1 milyon seçmenin olduğu, her biri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan vatandaşlarımızla buluşmak gibi bir hakkımızı kullanıyoruz. Bu yüzden ben bu hakkı kullandırmada gösterdikleri gayretten dolayı Almanya’ya teşekkür ediyorum” dedi.

İşte Almanya’da referandum etkinliğinde konuşan Zeybekçi’nin o açıklaması;

“Ben eminim bu salonlardan çok daha fazlasını dolduracak, belki stadyumları almayacak kadar kardeşlerimiz var. Almanya’da bu dost vatanda, bu dost ülkede milyonlarca Türk vatandaşımız var. Burada AK Partimizin Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezinin yaptığı çalışmalardan birini yapıyoruz. Hakkımız olan bir faaliyeti yerine getiriyoruz. Yaklaşık 1 milyon seçmenin olduğu, her biri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan vatandaşlarımızla buluşmak gibi bir hakkımızı kullanıyoruz. Bu hakkı her misafir eden ülkenin kullandırmak gibi bir görevi vardır. Bu yüzden ben bu hakkı kullandırmada gösterdikleri gayretten dolayı Almanya’ya, Almanya hükümetine, federal hükümete teşekkür ediyorum.”

“Biz dostevine geldik”

“Biz her şeye Yunusça yaklaşacağız. Yunus Emre öyle diyor. ‘Biz gelmedik davi için, bizim işimiz sevi için. Dostun evi gönüllerdir. Biz gönüller yapmaya geldik.’ Biz dostevine geldik, dostevindeyiz ve sevdiklerimizle beraberiz.  ”

Tayyip Erdoğan, Bekir Bozdağ’ın konuşmasına izin vermeyen Almanya’yı teröristlere ev sahipliği yapmakla suçlamış,Ben Nazizmin, Almanya’da bittiğini zannediyordum. Meğerse hala devam ediyormuş” ifadelerini kullanmıştı.

İşte Erdoğan’ın daha önceki açıklaması;

“Ben buradan Alman yönetimine sesleniyorum, demokrasiye inanan dünyaya sesleniyorum; eğer özgürlük mücadelesi yapıyorsak, eğer düşünce özgürlüğünden rahatsız değilsek, eğer demokrasiye inanıyorsak, bizim önümüzü kimse kesemez. Bu böyle bilinmelidir.

Ben Nazizmin, Almanya’da bittiğini zannediyordum. Meğerse hala devam ediyormuş. Hala devam ediyormuş açık ortada.

Eğer demokrasiye inanıyorsan, benim Bakanım, hem Bakanınla görüşecek hem de orada bir salon toplantısı yapacak. Niye rahatsız oluyorsun? Bir başka Bakanım aynı şekilde. Şimdi baktık ki Hollanda da aynı şekilde bir açıklama yapmış. Vah zavallı vah. Bunlar kendi iradeleriyle hareket etmiyorlar.

Avrupa şehirlerinin yıllardır Türkiye’den kaçan eli kanlı teröristlere nasıl yataklık ettiğini, biz çok iyi biliyoruz. Terör örgütünün bilgisi dahilinde, o ülkelerin her yıl yüz milyonlarca avroyu hem de zorla tehditle nasıl topladığını çok iyi biliyoruz. Son olarak FETÖ’cü hainlere nasıl kucak açtığınızı, nasıl bağrınıza bastığınızı hep birlikte takip ediyoruz.”

Tekin: Hanginiz Doğru Söylüyor

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Sayın Bakan gitti dün toplantısını yaptı, bugün de Almanya’ya teşekkür etti. Kardeşim, bir karar verin. Hanginiz doğru söylüyorsunuz? Teşekkür eden Bakan’ mı, ‘Nazi’ diyen Cumhurbaşkanı mı? Buna bir karar verin” dedi.