07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Doğan Medya’nın Biat Gösterisi
Doğan Medya’nın Biat Gösterisi

Doğan Medya’nın Biat Gösterisi

Kanal D, referandumda ‘Hayır’ diyeceğini sosyal medya hesabından gerekçeleriyle açıklayan açıklayan sabah haberleri sunucusu  İrfan Değirmenci ‘yi işten çıkardı… Daha önce de Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge köşe yazısında  “Ben yıllardır başkanlık sistemini savunan birisi olarak elbette, ‘Evet’ diyorum” diyerek İrhan Değirmenci gibi referandumda ne oy vereceğini gerekçesi ile yazmıştı. Ancak Doğan grubu Çekirge ile ilgili herhangi bir tepki göstermemişti.

Kanal D, sosyal medyadan ‘partili cumhurbaşkanlığını’ merkeze alan anayasa değişikliği referandumunda neden ‘Hayır’ oyu kullanacağını açıklayan haber spikeri İrfan Değirmenci’nin iş akdini feshetti.

Twitter hesabı üzerinden maddeler halinde neden HAYIR diyeceğini açıklayan Değirmenci, “Bilim insanını, sanatçıyı, yazarı, çizeri, öğrenciyi, işçiyi, çiftçiyi, madenciyi, gazeteciyi, itaat etmeyen herkesi düşman bilene #Hayır!” demişti.

İşte Değirmenci’nin o paylaşımları;

İrfan Değirmenci’nin bu açıklaması sonrası Doğan Medya Grubu’ndan yazılı bir metin yayınlandı ve İrfan Değirmenci’nin ‘tarafsızlık’ ilkesini ihlal ederek ‘taraf’ olduğu yazıldı.

Doğan Grubu “evet” oyu vereceğini köşesinde yazan Fatih Çekirge’ye sessiz kalmıştı

İşte Fatih Çekirge’nın 30 Ocak tarihli o yazısı;

“Ben yıllardır başkanlık sistemini savunan birisi olarak elbette, ‘Evet’ diyorum”

“Sabah gazetesinden Mahmut Övür bana sormuş. “Oyun ne olacak?”

Ben yıllardır başkanlık sistemini savunan birisi olarak elbette, “Evet” diyorum.

Ve aynı zamanda evet deme gerekçelerim var. Diyorum ki…

– Halkın milyonlarca oyuyla sokakta kaybedip, salonda 1000 delegenin oyuyla hâlâ koltukta kalabilen lider dönemi bitmeli.

– Başkanlık sisteminde, yürütmeyle yasama arasındaki ilişki ile denetim sistemi ve başkanın sorumluluğu iyi anlatılmalı.

– Meclis’teki komisyonlarda milletvekilleri, yeri geldiğinde yürütmenin karşısında, seçmenin lehine karakterli bir duruş sergileyebilmeli.

– Hesap verme sistemi Meclis’in iradesinde yükselmeli.

– Yerel yönetimler ve Türkiye’nin idari yapısı yeniden belirlenmeli.

– Muhtarlar, belediye meclisinin seçilmiş doğal üyesi olmalı. Her muhtar bir belde başkanı gibi algılanmalı.

Ve ben buradan bir kişiye değil, bütün Türkiye’ye selam gönderiyorum.

“Evet” diyen de “Hayır” diyen de bu memleketin evladıdır.”