07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Devletin İmkanları İle Mağdur Edebiyatı
Devletin İmkanları İle Mağdur Edebiyatı

Devletin İmkanları İle Mağdur Edebiyatı

Tayyip Erdoğan,Diyarbakır‘daydı. Miting için kentte bütün toplu taşıma araçları ücretsiz yapıldı. Erdoğan için kent adeta teyakkuzdaydı. Her yer didik didik arandı. Diyarbakırlılara seslenen Erdoğan nasıl mağdur edildiğini anlattı: Hiç şüphesiz Diyarbakır benden daha fazla zulüm görmüştür…

İşte Cumhuriyet gazetesinden Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre Erdoğan’ın Diyarbakır mitinginin detayları ve orada yaptığı konuşmadan önemli bölümler;

Tayyip Erdoğan, referandum programı kapsamında dün Diyarbakır’daydı. Miting daha önceki AKP mitingleri gibi İstasyon Meydanı’nda değil, daha küçük bir alan olan Valilik önünde düzenlendi. Miting için yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Kent didik didik edildi, Belediye imkanları mitin için seferber oldu

Bastonlu ve koltuk değnekli vatandaşlar bile alana alınmadı. Ayrıca alanı gören binaların önceki akşamdan kontrol edildiği, bazı evlerin de arandığı öğrenildi. Mitinge gelmek isteyen Diyarbakırlıların tamamına evet şapkalarının ve Türk bayraklarının dağıtılması için büyük bir çaba sarfedildiği görüldü. Erdoğan’ın mitingi için Diyarbakır genelindeki tüm otobüsler ücretsiz işletildi.

İşte Erdoğan’ın Diyarbakır’daki “evet” mitinginde yaptığı konuşma

“Ben mağdurum siz benden daha mağdursunuz”

“PKK yanlıları diyorlar ki ikide bir barış barış barış, lafla barış olur mu? Bu kardeşiniz ülkenin yönetiminde sorumluluk sahibi olduğu sürece terör örgütünün çapulcuları size dokunamaz. Sizin hakkınıza el uzatmaya kalkan karşısında beni bulur. Benden daha fazla zulüm gördünüz: Belediye başkanlığım elimden zorla alınmış cezaevine düşmüş birisiyim, hiç şüphesiz Diyarbakır benden daha fazla zulüm görmüştür. Ama siz de Mevlam kerimdir dediniz sabrettiniz. Haklardan geri adım yok: Size sağlanan haklardan en küçük bir geri adım yoktur. Biz özgürlüklerin teminatıyız be! Hâlâ fırsat arayanlar var. Bütün yaptıklarımız ana sütünüz gibi helaldir. Tek şartımız var kimsenin elinde silah olmayacak. Sözüm ona Kürtlerin temsilcisi olan bir parti tarihinin en yüksek oyunu aldığı 7 Haziran sonrasında Diyarbakırlıların katledilmesine ses çıkardı mı? Türkiye’nin özerkliği sana yetmiyor mu?: Türkiye Cumhuriyeti’nin özerkliği sana yetmiyor mu nereden çıkarıyorsun özerkliği? Tek muhatabımız millet. Oy sandıklarını mermi sandığı ile değiştirmek isteyenlerin devri sona eriyor. Onlar Kandil’e gönderiyor, biz sizi Meclis’e davet ediyoruz.”