07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Derin Alçak Tutuklandı
Derin Alçak Tutuklandı

Derin Alçak Tutuklandı

Atatürk’e hakaret ettiği iddiası ile hakkında yakalama kararı çıkarılan Süleyman Yeşilyurt, Bakırköy Adliyesi’ne gelerek teslim oldu.

Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Süleyman Yeşilyurt Bakırköy Adalet Sarayı’na gelerek teslim oldu. Yeşilyurt kaçmadığını belirterek, Atatürk’e de hakaret etmediğini savundu.

Süleyman Yeşilyurt, “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” gerekçeleriyle tutuklandı.

“Afet İnan Çankaya’nın nikahsız firts lady’sidir”

AKP yandaşı TV’net kanalında yayınlanan “Derin Tarih” Programının konuğu Süleyman Yeşilyurt, Afet İnan’ın aile geçmişinden ve babasının mesleğinden yola çıkarak kendisinin “manevi evlat olamayacağını” iddia ederek “Mustafa Kemal İzmir’de bir müsamerede Afet İnan’ı görür. Afetin İnan’ın alımlı çalımlı halini görünce babası Ziraat Müdürü İsmail Hakkı Bey’i çağırtırlar, der ki ‘Ben kızınızı manevi evlat almak istiyorum’. Şimdi burada doğruları konuşmak lazım. Manevi evlat kimdir? Bakıma muhtaç, tahsile muhtaç ama bu bir Ziraat Müdürü’nün kızı, bir dönem de milletvekilliği yapmış. Hem ziraat müdünün hem milletvekilinin kızını almak, el vicdana koyacağız. Afet İnan Latife Uşşakizade’den sonra Çankaya’nın çağlayanıdır. Afet İnan hiçbir zaman manevi evlat değildir, Çankaya’nın nikahsız firts lady’sidir.” ifadelerini kullanmıştı.