07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Deniz Baykal’a da Salon Engeli
Deniz Baykal’a da Salon Engeli

Deniz Baykal’a da Salon Engeli

CHP eski genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal Samsun’daki referandum çalışmalarında AKP’li belediyeler bütün salonlar için ret kararı verdi. CHP kendi imkanlarıyla düğün salonu kiralamak zorunda kaldı.

Cumhuriyet gazetesinden İklim Öngel’in haberine göre,  Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Samsun’da yapacağı etkinliklerde AKP’li belediyeler çeşitli bahanelerle salon vermedi.

CHP kendi imkanlarıyla düğün salonu kiraladı

Hangi saat söylenirse söylensin bir etkinlik bahane edilerek Baykal’a salon verilmezken bu olasılığı düşünen il başkanlığı iletişime geçtiği özel bir düğün salonunu kendi imkânlarıyla ayarladı.

AKP’ye serbest muhalefete izin yok

Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, AKP’nin gerek kamu binalarında gerek kültür merkezlerinde istedikleri her yerde etkinlik yapabildiğini belirterek, “Biz salon talep ettiğimizde programların dolu olduğu söyleniyor. Etkinlik öncesinde belediyenin tüm salonlarını değil bir iki tanesini aradık, çeşitli bahaneler üretmeleri üzerine de kendi imkanlarımızla bir düğün salonunda etkinliğimizi gerçekleştirdik’’ dedi. Referandum çalışmaları kapsamında da ciddi provokasyonlarla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Akcagöz, özellikle “hayır’’ın terörle ilişkilendirilmesinin sokağa olumsuz yansıdığını da kaydetti.

Kılıçdaroğlu da Samsun’a gelecek

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, salı günü Samsun’da olacak. Şehit evine taziye ziyaretinde bulunacak olan Kılıçdaroğlu, iş dünyası, muhtarlar ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelecek.