07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Davutoğlu Konuştu Ama “Evet” Demedi
Davutoğlu Konuştu Ama “Evet” Demedi

Davutoğlu Konuştu Ama “Evet” Demedi

Saray darbesi ile istifa etmek zorunda kalan eski Başbakan ve Konya Milletvekili Davutoğlu’nun referanduma dair sessizliği sürerken,Konya mitingine katılıp katılmayacağı tartışılıyordu. Bu tartışmalar sürerken Başbakan Yıldırım ve Tayyip Erdoğan’ın Konya mitingleri iptal edildiği öne sürüldü. İptal edildi denilen mitinge Erdoğan katıldı, Yıldırım gelmedi. Miting de konuşan Davutoğlu “evet” demedi.

Odatv’nin haberine göre,Tayyip Erdoğan’ın, bugün saat 14.00’de Konya’da Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte mitinge katılıp halka sesleneceği açıklanmıştı. Ancak Başbakan Binali Yıldırım’ın programı iptal oldu. AKP’li yetkililer, Başbakanın Konya programının iptal olduğu yönünde bilgi aldıklarını belirtirken, Başbakanlığın resmi internet sitesinde de Başbakan Yıldırım’ın bugün Ankara’da Altındağ, Keçiören, Etimesgut, Sincan ve Yenimahalle’de halka hitap edeceği yer aldı.

Konya’daki mitingin iptal edilmesi ardında AKP Konya Milletvekili eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun referandumdaki sessizliğini ve Davutoğlu’nun danışmanlarının ‘Evet’ kampanyasına yönelik eleştirileri dikkat çekti.

Yıldırım gelmedi, Erdoğan geldi

Sabah saatlerinde Binali Yıldırım ile Erdoğan’ın da programını iptal ettiği öne sürülmüştü. Ancak Erdoğan buradaki mitinge Davutoğlu ile birlikte katıldı.

Davutoğlu konuştu ama “evet” demedi

İşte Davutoğlu’nun Konya’daki referandum mitingindeki konuşması.

“Tek bir yürek olmak zorundayız, tek bir ses olmak zorundayız. Kenetlenmiş bir şekilde geleceğe yürüyeceğiz. Böyle kritik bir evrede bir anayasa değişikliğine gidiyoruz. Anayasa değişikliği milletin onayına sunulacak. Bu millet her zaman doğru karar vermiştir. Söz de karar da sadece milletindir. O karar ne olursa olsun başımızın tacıdır. Bu milleti bölmek isteyenlere karşı 16 Nisan’da kim ne oy vermiş olursa olsun 17 Nisan sabahı Türkiye’nin her bir köşesinde her komşu birbirine selam versin, tebessüm etsin. ‘Türkiye’nin geleceği parlak olacak’ desin. Ve yine o sabah kalktığımızda kimse kaos ve kriz çığırtkanlığı yapmasın. Elhamdülillah, devletimizin başında Sayın Cumhurbaşkanımız var, 2019’a kadar da görevinin başında. Birbiriyle kenetlenmiş AK Parti grubumuz var. 17 Nisan sabahı ortak aklı işleterek, kimin heybesinde ne varsa onu ortaya koyarak hep birlikte geleceğimizi inşa etme günüdür. 17 Nisan sabahı bu anlamda büyük davaların günü olmalıdır. Konya küçük hesapların değil, büyük davaların şehridir. 17 Nisan sabahı şunu diyeceğiz: Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım. Yeni Türkiye’yi kurmak lazım.”