07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Davul da Tokmak da Bir Kişinin Elinde Olacak”
“Davul da Tokmak da Bir Kişinin Elinde Olacak”

“Davul da Tokmak da Bir Kişinin Elinde Olacak”

Tayyip  Erdoğan Saray’a çağırdığı eski AKP milletvekillerinden referandum için destek istedi… Abdullah Gül’ün katılmadığı toplantıya gelenlerin cep telefonları toplandı.

Cumhuriyet gazetesinden Emine Kaplan’ın haberine göre, Tayyip Erdoğan, Saray’da ağırladığı eski AKP milletvekillerinden referandum sürecinde destek isterken, anayasa değişikliğiyle getirilen yeni sistemi “Davul da tokmak da bir kişinin elinde olacak” diye nitelendirdi.

Bülent Arınç’la aynı masaya oturdu

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılmadığı toplantıda Erdoğan, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Binali Yıldırım, eski TBMM başkanları ve bakanlarla aynı masada oturdu. Milletvekillerinin, salona girişte cep telefonları toplandı. Erdoğan, yemekte yaptığı konuşmada “Sizlere görev düşüyor çalışmak için. Biz size güveniyoruz şimdiye kadar destek verdiniz, şimdi de vereceksiniz” dedi.

“HDP tabanından destek istemeye devam edeceğiz”

Anayasa değişikliği konusunda vatandaşta bilgi eksikliği olduğunu, bu eksikliğin gidirilmesi gerektiğini anlatan Erdoğan, “Süreç içerisinde bilgi eksikliğini ortadan kaldıracağımıza inanıyorum. Biz CHP ve HDP tabanından bu anayasa değişikliğine evet denilmesi için destek istiyoruz, bunu da istemeye devam edeceğiz” görüşünü dile getirdi.

“Davul da tokmak da bir kişinin elinde olacak”

Erdoğan, “Yönetim sistemini değiştiriyoruz, yaptığımız budur. Değişim bugün başlamamıştır. 2007’de başladığımız süreç bu anayasa değişikliğiyle gerçekleşecektir. Davul da tokmak da aynı kişinin elinde olacak, ahenk ortaya çıkacak” dedi. “Erdoğan’dan sonra ne olacak diyorlar” diyen Erdoğan, “Erdoğanlar bitmez bu ülkede, yeni Erdoğanlar yetişecektir. Çünkü Cumhurbaşkanı yüzde 50 üzerinde seçilecek, vatandaş bu konuda yanlışlık yapmaz” diye konuştu.