07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Darbeyi Ne Zaman Öğrendiler?
Darbeyi Ne Zaman Öğrendiler?

Darbeyi Ne Zaman Öğrendiler?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin”Darbeyi bir gün önce Genel Başkan Yardımcımız Sayın Atilla Uğur gitti Yeni Şafak gazetesine bildirdi. ‘Önümüzdeki günlerde Fethullah Terör Örgütü’nün bir darbe girişimi vardır’ dedi. Ve aynı zamanda da hükümete bildirmelerini istedi” sözlerine Yeni Şafak’tan yanıt geldi.

Hasan Atilla Uğur’la röportaj yapan Yeni Şafak yazarı Hüseyin Likoğlu bugünkü “Perinçek neyin peşinde!” başlıklı yazısında şunları yazdı,

“İşçi Partisi namı diğer Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Albay Hasan Atilla Uğur’un Yeni Şafak’a verdiği röportajla ilgili son günlerde doğru olmayan değerlendirmeler yapıyor. Perinçek’in iddiasının aksine Hasan Atilla Uğur ile röportajı darbeden bir gün önce değil, darbe günü 15 Temmuz saat 15.00’te yaptık. Yani röportajı yayınlamaya zaman kalmadan FETÖ’nün teröristleri akşam işgale kalkıştı. Sayın Uğur ile 15 Temmuz günü yaklaşık 3-4 saat sohbet ettik. Akşam saatlerinde semada savaş uçaklarını görür görmez ilk tepkim, “Fetullah’ın …leri darbe yapıyor” oldu. Böylesine bir refleks vermeme neden olan şey neydi? Şüphesiz birkaç saat önce sohbet ettiğim Hasan Atilla Uğur’un söyledikleri etkili oldu. ”

Hüseyin Likoğlu’nun bu yazısı Erdoğan’ın Marmaris’ten geldiği Atatürk havalimanında yaptığı açıklamayı akla getirdi.

Erdoğan Marmaris’ten geldiği Atatürk Havaalanı’nda 16 Temmuz 2016 saat 04.22’de yaptığı açıklamada “Öğleden sonra bir hareketlilik ne yazık ki silahlı kuvvetlerimizin içinde mevcuttu. Ve bu hareketliliğin neticesinde de Türk Silahlı Kuvvetler içerisinde bir azınlık ne yazık ki ülkemizin birliğine beraberliğine bütünlüğüne hazmedemeyen, milletimizin birliğini beraberliğini ne yazık ki kabullenemeyen bu grup çok daha önceden söylediğim gibi paralel devlet yapılanmasının ta kendisiydi.” demişti.

Erdoğan’ın “Öğleden sonra bir hareketlilik ne yazık ki silahlı kuvvetlerimizin içinde mevcuttu” sözleri ve Yeni Şafak yazarının öğleden sonra öğrendik sözleri yan yana geldiğinde darbe ne zaman öğrenildi tartışması daha çok sürecek gibi görünüyor