07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Darbeden Bizim de, MİT’in de, Melih Gökçek’in de Haberi Vardı”
“Darbeden Bizim de, MİT’in de, Melih Gökçek’in de Haberi Vardı”

“Darbeden Bizim de, MİT’in de, Melih Gökçek’in de Haberi Vardı”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cem TV’de katıldığı programda 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin “Dugin bize Türk askerinin olağanüstü bir hareketlilik içinde olduğunu söyleyince, bunu hükümete söylemesini belirttik.” ifadelerini kullandı.

“Darbeden Bizim de, MİT’in de, Melih Gökçek’in Haberi Vardı”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Cem TV’de İbrahim Sözen’in sunduğu ‘2019’a doğru siyaset’ programında konuştu. Perinçek, “Dugin bize Türk askerinin olağanüstü bir hareketlilik içinde olduğunu söyleyince, bunu hükümete söylemesini belirttik. O da bize söylediklerini Ankara’ya gittiğinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e söyledi” ifadelerini kullandı. Perinçek, Hükümetin darbe girişiminden önceden haberi olduğunu iddia etti.

Perinçek konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

“Her konuda bizim söylediğimize gelse, gelir partimize üye olur”

“Tayyip Erdoğan her konuda bizim çizgimize geldi demiyoruz. Bağımsızlık, İran’la, Irak’la Suriye ile bizim söylediklerimize geldi. Avrasya konusunda bizim söylediklerimize geldi. Her konuda bizim söylediğimize gelse, gelir partimize üye olur.

“Parlamenter sistem tekrar gelecek”

“Türkiye’de parlamenter rejim geleneği var. Başkanlık sistemi Türkiye’de yürümeyecek. Başkan olabilir. Ancak bu sistem yürümeyecek. Tekrar parlamenter sistem gelecek.”

“Türk yargısı altın çağını yaşıyor”

“Bugünkü yargı hükümetten bağımsızdır. Türk yargısı altın çağını yaşıyor. Bağımsız yargıya destek verelim. Danıştay Başkanının Kılıçdaroğlu ile polemiğe girmesini doğru bulmuyorum. Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu’nu tutuklayacak bir yargı Türkiye’de yoktur.

“Darbeden bizim de MİT’in de, Melih Gökçek’in de önceden haberi vardı”

“Bize askerler darbe olacağını söyledi. Dugin bize Türk askerinin olağanüstü bir hareketlilik içinde olduğunu söyleyince, bunu hükümete söylemesini belirttik. O da bize söylediklerini Ankara’ya gittiğinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e söyledi. Hükümetin darbe teşebbüsünden önce haberi vardı. Ben biliyorsam bunu MİT bilmez olur mu.”