07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Darbe Sahtekarına Suçüstü
Darbe Sahtekarına Suçüstü

Darbe Sahtekarına Suçüstü

“15 Temmuz Darbe girişiminde yaralandım” diyerek  kendisine gazi maaşı bağlanması için başvuran zabıt kâtibinin aldığı ‘iş göremez’ raporunun eski tarihli olduğu ortaya çıktı.

Darbe Sahtekarına Suçüstü

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu’nun haberine göre, TBMM Dilekçe Komisyonu’na Eskişehir’den yazan U.G. isimli zabıt kâtibi, 15 Temmuz gecesi İstanbul’da E5 karayolu üzerinden Atatürk Havaalanı’nı kapatmaya giden tanklara karşı direnirken yaralandığını belirtti. U.G, “Bu durumla ilgili olarak gerekli görüntüleri, hastane raporlarımı ve Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ/ PDY Terör Örgütü Ana Davası’na ‘mağdur’ sıfatıyla müdahil olduğum dilekçemi Küçükçekmece Kaymakamlığı’na sundum. Bu konudaki tek isteğim gerçekleştiğinde büyük onur ve şeref duyacağım ‘gazilik’ unvanını almaktır” dedi.

Darbede yaralandım dediği iş göremez raporu 11 Temmuz tarihli

TBMM Dilekçe Komisyonu “Verilecek tazminatı da kuruşu kuruşuna Şehit Aileleri Derneği’ne bağışlayacağını” söyleyen U.G’nin dilekçesini hemen işleme aldı. Konuyu İstanbul Valiliği’ne sordu. Valilik’ten Meclis’e gönderilen yazıda, şu ifadeler yer aldı: “U.G. tarafından sunulan İş Göremezlik Belgesi’nin 11 Temmuz 2016 tarihli olduğu, dolayısıyla darbe girişimi ise 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştiği ve tarihin yazıldığı kısımların tükenmez kalemle karalandığı, reçetenin ise 25 Temmuz 2016 tarihli olup aile hekiminden alındığı ve ‘Aslı Gibidir’ onayı bulunmadığı tespit edilmiştir.”

Kanıt olarak sunduğu resimler hatıra fotoğrafı çıktı

Valilikten gelen yazıda, U.G’nin dosyasındaki fotoğrafların da incelendiği belirtilerek, “Fotoğraflar incelendiğinde, 16 Temmuz 2016 sabahı hain darbecilerin Basın Ekspres Yolu’nda terk ettiği ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüz personeli tarafından muhafaza için Kaymakamlık Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde bulunan açık alana çekilen tanklarda hatıra fotoğrafı amaçlı çektiği anlaşılmıştır” denildi