07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Damat Hukuku
Damat Hukuku

Damat Hukuku

Eski Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözüsü Bülent Arınç, FETÖ’den tutuklanan daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan damadı Ekrem Yeter ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamasını sosyal medya hesabından  Arınç, “Ekrem Yeter damadım olduğu için değil hukukun gereği olduğu için serbest bırakılmıştır” dedi.

 

İşte Bülent Arınç’ın damadının tahliyesine ilişkin açıklamasından başlıklar;

“Ekrem Yeter’in cemaat cemaate yakınlığı sır değildi”

-Ekrem Yeter’in 17-25 Aralık öncesi cemaatle sempati düzeyindeki yakınlığı sır değildir. Gönüllü sosyal faaliyetlerinin bir kısmı cemaatin yasal, legal sivil toplum kuruluşlarıyla kesişmiştir. 17-25 Aralık sonrası cemaatle ilişiğini kestiğini sosyal medya hesaplarından deklare etmiştir.

“Damadım KHK ile 3 çocuğu ile birlikte işsiz kaldı”

-Cemaatle ilişiğini kesmiş olmasına rağmen, KHK ile ihraç edilmiş, tüm hakları elinden alınmış ve 3 çocuğu ile işsiz kalmıştır.

-Her Dönem gizli tanıklık yapmış bir şahıs ifadesinde Ekrem Yeter’in adını zikretmiş. Damadım “cemaat üyesi olduğunu düşünüyorum diyen ifadelerle tutuklandı.

“Damadım olduğu için değil, hukukun gereği serbest kaldı”

-Ekrem yeter, damadım olduğu için değil,hukukun gereği olarak serbest bırakılmıştır.Damadım olduğu  için iltimas yapılmış olsa, KHK ile mesleğinden ihraç edilmez, tutuklanmazdı.

O tanık Ergenekon davasında da gizli tanıktı

(Ekrem Yeter’in tutuklanmasına neden olan ifadeyi veren Bayram Bozkurt daha önce, “rüşvet aldığı” iddiasıyla hakkında soruşturma açılınca Erzincan Ergenekon Davası’nda ‘Efe’ adıyla gizli tanık olmuştu. Eski Savcı Bozkurt, Ergenekon soruşturması sırasında “arabama kene koyarak beni öldürmeye çalıştılar” demesiyle de gündeme gelmişti. Arınç’ın, gizli tanık ile ilgili de açıklamasında, “her dönem gizli tanıklık yapmış bir şahıs” ifadelerini kullanması dikkat çekti.)

 

İşte o açıklamanın tamamı: