07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Cihat Bilmeyen Çocuğa Matematik Öğretmenin Faydası Yok”
“Cihat Bilmeyen Çocuğa Matematik Öğretmenin Faydası Yok”

“Cihat Bilmeyen Çocuğa Matematik Öğretmenin Faydası Yok”

Cihat” konusunun 9’uncu sınıflara verilecek Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi müfredat taslağına girmesini değerledndirenler arasında Erdoğan’ın eski şoförü ve “Yeliz” lakaplı TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nun AKP’li üyesi Ahmet Hamdi Çamlı da vardı.. Çamlı; “Cihat bilmeyen çocuğa matematik öğretmenin faydası yok” değerlendirmesini yaptı.

“Cihat bilmeyen çocuğa matematik öğretmenin faydası yok”

Habertürk’ün haberine göre, TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Çamlı şunları söyledi:

“Cihat İslam’ın en öncelikli unsurudur. Namazdan da önce gelir. Osmanlı padişahlarına baktığımızda neredeyse tamamı cihadı bırakmamak için hacca bile gitmemiştir. Bakanlığımız çok isabetli bir karar vermiş. Namaz dinin direğiyse, cihat çadırdır. Direksiz çadır bir işe yaramaz. Cihat bilmeyen çocuğa matematik öğretmenin faydası yok.”

TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin müfredat taslağında “Cihadın” zorunlu din dersi kapsamında öğrencilere anlatılacak olmasını değerlendirdi. Ahmet Hamdi Çamlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şoförüyken daha sonra AKP’den Milletvekili olmuş ve Anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğü TBMM oturumunda “Yeliz” sahte ismiyle yayın yapmıştı.

“Milis yetiştirip bu milislerle dünyaya savaş açmak mı istiyorlar”

TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ise, “İslam’ın kurallarıyla oynayarak kendilerine kindar bir nesil, yani seçmen yaratmak istiyorlar. Hoşgörümüzü kaybediyoruz. Milis yetiştirip bu milislerle dünyaya savaş açmak mı istiyorlar?” değerlendirmesinde bulundu.

“Kavtam hatası”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da “Ben evrime de inanmıyorum ama anlatılmaması eksiklik. Cihadın temel ibadetler içerisinde yer alması kavram hatası olmuş” dedi.