07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » CHP’den Neden Sokağa Çıkmadı?
CHP’den Neden Sokağa Çıkmadı?

CHP’den Neden Sokağa Çıkmadı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 16 Nisan referandumu sonrası CHP’nin sokaktakileri yalnız bıraktığı sulamasına yanıt verdi. Ağbaba o iddiarı “AKP’nin birçok sivili silahlandırdığı o akşam belki bir olay olabileceğini düşündük” sözleriyle açıkladı.

CHP’den Neden Sokağa Çıkmadı?

ozguruz.org’da Hayko Bağdat’ın sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP’nin 16 Nisan gecesi sokaktakileri yalnız bıraktığına dair eleştirilere “CHP, sokağa çıkanları kötü gözle görmüyor, sokağın meşruiyetini tartışmıyor, sokağa çıkan sivil toplum kuruluşlarına katkı veriyor, ama sokağa çıkma konusunda bir davet yapmıyor. Çünkü ‘Hayır’ diyenlerin kazandığı, haklı göründüğü o ortamda AKP’nin kışkırtması ile insanlara zarar gelebileceğini düşündük” şeklinde karşılık verdi.

Gezi döneminde AKP’nin sokaktaki tutumunu hatırlatan Ağbaba, “O gün gözlerini kan bürüdü. Biz müdahale etmeseydik belki çok daha büyük olaylar olacaktı. Sokak konusunda bunun bir etkisi olduğunu biliyoruz” açıklamasını yaptı ve aynı şekilde SBF’deki eylemler sırasında da orada CHP’li milletvekilleri olmasa, hocalara yönelik şiddetin çok daha büyüyebileceğini dile getirdi.

“SADAT ve Osmanlı Ocakları, AKP’nin silahlanmış milis güçleri”

“SADAT var, Osmanlı Ocakları örgütlenmesi var. Osmanlı Ocakları, tamamen AKP’nin silahlanmış milis güçleri… Gezi eylemlerindeki o barışçıl eylemler sonrasında, herhangi bir sivil eyleme karşı müdahale amacı ile kuruldular. 15 Temmuz sonrası görüntülere bakıldığı zaman onların silahlı olduğunu tahmin edebiliriz.

“Bazı mafya grupları onlara destek veriyor”

Ayrıca bu silahlı örgütlenmelerle işbirliği yapan birkaç mafya grubunun olduğuna dair duyumların da Genel Başkanımıza bilgi olarak geldiğini söylemek isterim. AKP’nin birçok sivili silahlandırdığı o akşam belki bir olay olabileceğini düşündük. Belki ortamı terörize ederek, eylemcilerin arasına provokatörler sokarak %50 üzerindeki pırıl pırıl, meşru birleşmeyi provake edecek olaylar olabilir duygusuyla bu çağrıyı yapmadık.”