07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » CHP’den AKP’ye ‘Adalet Yürüyüşü’ Tepkisi
CHP’den AKP’ye ‘Adalet Yürüyüşü’ Tepkisi

CHP’den AKP’ye ‘Adalet Yürüyüşü’ Tepkisi

Başbakan Binali Yıldırım ve Adalet Bakanı Beşir Atalay’ın  Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin eleştirilerine CHP’den sert tepki. CHP adına açıklamayı parti sözcüsü Bülent Tezcan yaptı.

CHP’den AKP’ye ‘Adalet Yürüyüşü’ Tepkisi

İşte CHP’li Bülent Tezcan’ın o açıklamasından başlıklar;

“Bu sözler provokasyona davettir”

“Başbakan provokasyona işaret etmişti. Bu sözler provokasyona davettir. Başbakan’ın 40 kere düşünüp bir kez söylemesi lazım. Sayın Genelbaşkanımız son derece barışçıl bir eylem yapıyor. Genel Başkanı’nımız mazlumların sesini dünyaya duyurmak için yürüyor. Hedef mazlumların istek ve ihtiyaçlarının karşılanmasının beklentisidir.”

“Erdoğan Saray’dan değil vicdanlardan bağımsız hakim istiyor”

“Dün AKP Genel Başkanı anayasanın 138’inci maddesini hatırlatıyor. Anayasanın 138’inci maddesini kendisi ihlal ediyor. Sayın Erdoğan’ın beklediği bağımsızlık, vicdanlardan bağımsız hakimlerdir, Saray’dan bağımsız değil. Bu anlayış Saray’ın hakimlerini yaratmak isteyen bir anlayıştır. Hakimler karar vermeye korkuyorlar. Hakimler talimat altında karar almaya alıştırılmaya çalışılıyor. Ne yazık ki adalet kalmamıştır. Enis Berberoğlu’nun yargılandığı dava sürerken Sayın Erdoğan değil mi “Hesabını verecekler” değil diye.”

“Adalet sözcüğünden rahatsız olan Adalet Bakanı”

“Bir adalet bakanı var çıkmış, adalet sözcüğünden rahatsız oluyor. Tarihte böyle büyük yürüyüşler olmuştur ve başarıyla sonuçlanmıştır. Adaleti katleden bir anlayışla yönetiyorlar. Belli ki bu yürüyüşün büyümesinden rahatsızlar. Başbakan çıkmış Enis Berberoğlu da dokunulmazlıkların kaldırılması için oy vermişti. Doğru söylüyor. Ama siz Türkiye’de bağımsız mahkemeler bırakmadınız.”