07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » CHP Yargıya Talimatın Belgesini Yayınladı
CHP Yargıya Talimatın Belgesini Yayınladı

CHP Yargıya Talimatın Belgesini Yayınladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK toplantısının ardından dün Kemal Kılıçdaroğlu’nun dile getirdiği yargıya talimatın belgesini açıkladı. CHP’li Tezcan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği gizli ibareli yazı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bir talimat gönderildiğini belirterek, gerçek gündem.com internet haber sitesine kaçak saray haberleri nedeniyle kanuni işlem başlatılmasının istendiğini söyledi. Tezcan, Erdoğan’a Pınarhisar cezaevi günlerini hatırlattı,” Pınarhisar cezaevine giderken lüks araç konvoyu yargıya müdahale değil miydi?” diye sordu.

CHP Yargıya Talimatın Belgesini Yayınladı

CHP’li Tezcan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği gizli ibareli yazı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bir talimat gönderildiğini belirterek, gerçek gündem.com internet haber sitesine kaçak saray haberleri nedeniyle kanuni işlem başlatılmasının istendiğini söyledi. İşte Tezcan’ın açıkladığı o talimat belgesi;

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın o açıklamasından başlıklar  şöyle;

“Yargıya müdahalelerini yazsak ansiklopedi serisi olur”

“Bize akıl vermeye kalkmış. ‘Anayasanın 138. maddesi var. Yargıya müdahale etmeyin.’ Kendisinin yargıya müdahalelerini yazsak ansiklopedi serisi olur. Kendisinin yargıya müdahalelerini alt alta koysak buradan İstanbul’a yürüyüşümüzün üç katı eder. Dün mahkemelere talimat veren kendisi değil miydi? Anayasa Mahkemesi kararına uymuyorum, saygı da duymuyorum diye Erdem Gül ile ilgili tahliye kararı verildiğinde açıklamayı yapan kendisi o zaman Cumhurbaşkanı makamında değil miydi? Hakimlere dönüp siz de bu karar uymayabilirsiniz diyen kendisi değil miydi? 138. maddenin ihlali bu değil mi? Nerede arıyorsun ihlali. Bize ‘sokakta adalet aranmaz’ diyor. Melis’te, devlette mahkemede adaleti bırakamazsanız bir yiğit adam çıkar yollarda adaleti arar. Mazlumların sesi olur. Millet de onun arkasından gelir”

“Bu yargıya müdahale değil mi?”

“Bu davada MİT tırları davasında yargılama devam ederken ‘hesabını verecekler ben arkasını bırakamayacağım’ diyen kendisi değil mi? Bu yargıya müdahale değil mi? Yürüyüş başladı rahatsız oldular. Sayın Genel Başkanımızı tehdit etmeye başladı. Tehdit ederken de savcılara da talimat veriyor. Vermedi mi? ‘Bir gün seni de aynı savcılar çağırabilir’ diyor. Bırakın çağırmayı Genel Başkanımıza yönelik atılacak herhangi bir adımda o zaman da söyledik. Şimdi de söylüyoruz gök kubbeyi dar ederiz. Gök kubbeyi dar ederiz o kadar kolay değil.”

“Pınarhisar cezaevine giderken lüks araç konvoyu yargıya müdahale değil miydi?”

“Sayın Erdoğan, Diyarbakır Mahkemesi tarafından hapis ceza alıp Pınarhisar Cezaevi’ne lüks araçlar ile giderken İstanbul’da insanlar gösteri yaptığında onlar adalete müdahale olmuyor da, sizin bu kadar adaleti katlettiğiniz yerde mazlumların sesi olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun uzun yürüyüşü yargıya müdahale oluyor öylemi?”

“Anayasa ihlali size hak, bize haram, öyle mi?”

“Anayasayı ihlal etmek hak, helal ama sizin dışınızdakilere haram öyle mi? Bunu darbeciler, darbe iktidarları yapar. Her dönemde darbeciler, iktidarın merkezine kendisini koyup hukukun merkezinde kendilerini görmüşlerdir”

 

“AKP’de adaletsizlik kurumsallaşmıştır”

“Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında Türkiye’de adaletsizlik kurumsallaşmıştır. Devlette liyakat sistemi kalmadı. Yandaşların iktidarını kurup devleti cemaatler ile bir iktidar bloğu halinde yönetme anlayışı ile devletin bütün geleneklerini çökerttiler”

“FETÖ ile mücadele ediyoruz yalanı…”

“TSK’nın geleneklerini, savunma güç ve refleksini çökerttiler. Kurdukları ittifaklar ile yarattıkları kumpas davaları ile bu ülkenin en önemli geleneklerini yok ettiler. Bunun üzerinden yarattıkları tahribatı gideriyoruz yalanı altında yeni bir tahribat yaratıyorlar. FETÖ ile mücadele ediyoruz yalanı altında yeni cemaat ve tarikat ittifakları ile devleti yeniden bir başka çöküşün eşiğine taşıyorlar. FETÖ’ye, bölücü örgüte, terörün her türlüsüne karşı çıktık. Bunlara karşı çıkarken bunlar bahane gösterilerek, bir iktidar zulmü yaratılmasına, despotizme de karşı çıkıyoruz.. bunun için yürüyoruz. Tek bir ilaç var o da adet ilacı. Seçimde adaleti ortadan kaldırdılar. Mühürsüz bir seçimle milletin iradesini sandıktan çaldılar” a

“Saray’daki lüks iftar yoksul bir ailenin bir yıllık geçimine bedel”

“Geçimde adaleti kaldırdılar. Saraylarda lüks iftar sofralarındaki bir dakikalık maliyet, bir yoksul ailenin bir yıllık geçimine bedel. Böyle bir Türkiye yarattılar. Bir tarafta zenginlik, şatafat ve lüks bir tarafta yoksulluk”

“Korkmayın! Özgür bir Türkiye kuracağız”

“Korkan hakimlere, savcılara, AYM’ye, devlet görevlilerine, sendikacılarına, siyasetçiler kim varsa, korkmayın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mazlumların 80 milyonun sesi oldu düşün arkasına hedef İstanbul, büyük buluşma. Adaletli demokratik, özgür bir Türkiye kuracağız”

“Adalet başbakan’a da lazım”

“Karikatür, mizah zamanı değil. Sayın Başbakan bu konuda kendisini bir hayli karikatürize edecek malzemeler verme konusunda derin yetenekleri var. Söylediği bir şey doğru Sayın Genel Başkanımız, sayın Binali beye de lazım. Adalet ve Kalkınma Partililere de lazım. Çünkü öyle bir adalet Türkiye’ye lazım. Yarattıkları adaletsizlikte bir gün kendileri de boğulacaklar. O yüzden Genel Başkanımızın yürüyüşü aslında onlar için, torunlularının da adaletli bir Türkiye’de yaşaması için başlatılmış bir yürütüştür”