07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Cezanın Hafiflemesi İçin Gerekeni Yapacağım”
“Cezanın Hafiflemesi İçin Gerekeni Yapacağım”

“Cezanın Hafiflemesi İçin Gerekeni Yapacağım”

Başbakan Binali Yıldırım Konya’da temel atma törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada Beşiktaş ve Konyaspor’un karşı karşıya geldiği Süper Kupa maçında yaşanan taraftar olaylarına atıfta bulunan Binali Yıldırım, “Konyaspor’a verilen cezanın en hafif şekilde atlatılması için gereken gayreti göstereceğim” dedi.

“Cezanın Hafiflemesi İçin Gerekeni Yapacağım”

Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda Beşiktaş ve Konyaspor’un karşı karşıya geldiği maça taraftar olayları damga vurmuş, Konyasporlu bir taraftar sahaya bıçak fırlatmış, maçın bitiş düdüğünün ardından da çok sayıda taraftar sahaya girmişti. Yaşanan olaylar nedeniyle PFDK, Konyaspor’a 5 maç, Beşiktaş’a ise 1 maç seyircisiz oynama cezası vermişti.

 

 

 

Yıldırım’ın konuşmasından diğer satırbaşları şöyle:

MERKEL’E: BİRLİĞİN PATRONU SEN MİSİN?

“Almanya bugünlerde seçime hazırlanıyor ya yatıyorlar kalkıyorlar Türkiye. Ne diyor, “Türkiye bizim egemenlik hakkımıza müdahale ediyor.” Neymiş, Cumhurbaşkanımız seçimlerle ilgili oradaki vatandaşlarımıza tavsiyede bulunuyormuş. Peki kardeşim adama sormazlar mi PKK’ları, FETÖ’cuları bağrınıza basarsanız, düşmanlarına kucak açarken ‘Aferin’ mi diyecek Türkiye?. Ne diyor Sayın Merkel, ‘Biz şimdi artık hükümetle değil, AK Parti ile değil, referandumdaki yüzde 51.6’le değil, ‘Hayır’ verenlerle ilgileneceğiz. Onlarla ortaklık yapacağız.’ Bunu söylerken lafın nereye gittiğinin Türkiye’nin iç işlerine karıştığının farkında değil. Almanya Başbakanı diğer Avrupa ülkelerinin iradelerini ve egemenlik haklarını hiçe sayıyor. Ey Almanya sen, 27 birlik ülkesine talimat mı veriyorsun, birliğin patronu sen misin? Patronusun da biz bilmiyor muyuz? ‘Bu birlikte benim istediğim olur. Benim istediğim hiç bir şey olmaz’ diye açıklayın da herkes bilsin, bu AB’nin ne olduğunu. İki ülkenin tarihi dostluğuna zarar verecek hal ve hareketlerden artık vazgeçin.”

TÜRKİYE’Yİ İÇ SİYASET MALZEMESİ YAPMAYIN

“Türkiye bugün bölgede küresel ölçekte önemli görevler üstleniyor. Avrupa’nın güvenliği Türkiye’den geçti. Türkiye bölgedeki istikrarsızlığa, göç akınlarına karşı gereken her türlü tedbiri alıyor. Hiç kimse Türkiye’ye parmak sallayamaz, ancak parmakla gösterilebilecek ülkedir Türkiye. Türkiye AB özelinde üzerine düşeni yaparken aynı özeni, nezaketi AB’den maalesef görmedi. Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir. Lütfen Türkiye’yi iç siyasetinize, seçimlerinize malzeme yapmayın. Bir aylık süre için uzun yıllara dayanan dostluk bağını zedelemeyin. Almanya’da yaşayan ve oy kullanacak soydaşlarımızı Türkiye-Almanya dostluğunu göz önünde bulundurarak karar vermesini temenni ediyorum.”

“ADALET DEĞİL GAFLET YÜRÜYÜŞÜ”

“Bu muhalefet cephesi baktı ki işler istedikleri gibi gitmiyor, ‘Bir adalet yürüyüşü yapayım’ dedi. Adalet yürüyüşü yaparken sağ kolunda PKK bölücülerini destekleyen partinin temsilcileri, sol kolunda 15 Temmuz alçak FETÖ darbecilerinin temsilcileri kol kola yürüdüler. Bu yürüyüş, ‘Adalet’ değil, bir gaflet yürüyüşü olmuştur. Terör örgütleri ve FETÖ’cularla adaleti bulamazsın, milletin sevgisini de kazanamazsın. Bırak bu bölücülerle, FETÖ’cularla iş tutmayı. Konya, 15 Temmuz’da bir destan yazdı. O gece siz meydanlardaydınız. Biz meydanlardaydık. Ama Kılıçdaroğlu’nun nerede olduğunu da cümle alem biliyor.”