07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Cevabımız ‘Gel de Al’dır. Öyle Öğrendik”
“Cevabımız ‘Gel de Al’dır. Öyle Öğrendik”

“Cevabımız ‘Gel de Al’dır. Öyle Öğrendik”

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen 11 Aralık’da TBMM’de yaptığı konuşmasına değindi. Kammenos, 18 adanın işgal edildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu’na “Cevabımız ‘gel de al’dır. Öyle öğrendik. Tarihimiz bunu öğretiyor” yanıtını verdi.

“Cevabımız ‘Gel de Al’dır. Öyle Öğrendik”

Hürriyet’ten Yorgo Kirbaki’nin haberine göre Kammenos, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen 11 Aralık’da TBMM’de yaptığı konuşmasına değindi.

Selanik’te konuşan Kammenos “Ana muhalefet lideri yine 18 adanın Yunanistan tarafından işgal edildiğini söyledi. En iyi durumda, Uluslararası Hukuk’un ve anlaşmaların hükümlerinden haberi yok. En kötü durumda ise Yunanistan’ın egemenliğinden şüphe ediyor, topraklarımızı talep ediyor” dedi.

Kammenos hemen ardından, Sparta Kralı Leonidas’in MÖ 480 yılında Thermopile geçidinde teslim olup silahlarını bırakmasını isteyen Pers komutan Serhas’a söylediği ‘Molon lave’ (Gel de al) sözünü tekrarladı. Kammenos “Cevabımız ‘gel de al’dır. Öyle öğrendik. Tarihimiz bunu öğretiyor” diye konuştu.