07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bu Utanç Türkiye’nin
Bu Utanç Türkiye’nin

Bu Utanç Türkiye’nin

Şanlıurfa‘da, hurdacılık yapan 48 yaşındaki Veysi Hurma  3 ay boyunca 1500 lira kira ile elektrik ve su parasını ödeyemedi. Ev sahibi tarafından evden çıkarılınca, kullandığı gardırobu, 2 metrekarelik tek gözlü mobil eve dönüştürdü. Altına da 4 teker taktıran Veysi Hurma, eşi ve 5-12 yaşlarındaki 3 çocuğu ile Türk bayrağı astığı gardırop evde yaşamaya başladı.
626268862

Haliliye Mahallesi’nde geçimini atık malzemeleri toplayarak sağlayan ancak son dönemde bu işi yapmayan Veysi Hurma, birikmiş 1500 liralık kira ve su ile elektrik borcunu ödeyemeyince, ev sahibi tarafından 3 yıldır oturduğu evden çıkarıldı. Başını sokacak bir ev bulamayan Veysi Hurma, evindeki gardırobu, 2 metrekarelik tek gözlü mobil eve dönüştürdü. İhtiyaç duyduğu malzemeleri alıp geri kalanının sokağa bırakan Veysi Hurma, eşi Dilek, çocukları 5 yaşındaki Türkan, 7 yaşındaki Mustafa ve 12 yaşındaki Mehmet Hurma ile birlikte Türk bayrağı astığı, 4 tekerlekli 2 metre genişliğindeki gardıroptan evde yaşamaya başladı.

239150955

Tuvalet ihtiyaçlarını camide giderdiklerini söyleyen eşi Dilek Hurma, mahalle sakinlerinin verdiği yemeklerle karınlarını doyurduklarını ifade edip tek isteğinin 3 çocuğu ile başlarını sokacakları bir ev olduğunu belirtti.