07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Boşanma İçin Özür Dilerim, ByLock Sözlerimin Arkasındayım”
“Boşanma İçin Özür Dilerim, ByLock Sözlerimin Arkasındayım”

“Boşanma İçin Özür Dilerim, ByLock Sözlerimin Arkasındayım”

Fox TV’de Çalar Saat programını yapan İsmail Küçükkaya, “Eşinde Bylock çıktı, hemen boşanma davası açtı” dediği Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’dan canlı yayında özür diledi. Ancak Küçükkaya “eşinde Bylock çıktı” iddiasının arkasında olduğunu söyledi. Küçükkaya, ByLock listesini gördüğünü ve listede biri AKP’ye yakın sivil toplum örgütü başkanı 2 önemli işadamının daha ismi olduğunu iddia etti.

“Boşanma İçin Özür Dilerim, ByLock Sözlerimin Arkasındayım”

FOX TV’de Çalar Saat programını yapan İsmail Küçükkaya, dün dile getirdiği “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşinde Bylock çıktı. Bakan hemen boşanma davası açtı” iddiasıyla ilgili bugün özür diledi. Küçükkaya, bu özürün sadece “boşanma” kısmı için olduğunun da altını çizdi.

“Bakan Kaya’nın eşinde ByLock çıktı, eşinden boşandı” demişti

İsmail Küçükkaya, dün sabahki yayında “Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşinde Bylock çıktı. Bakan hemen boşanma davası açtı” dedi. Bunun üzerine Bakan Kaya sosyal medya hesabından “Bazı basın organlarında eşim ve şahsım hakkında yer alan iddialar tamamen gerçek dışıdır. İftiralara karşı gerekli hukuki işlemi başlatıyorum” diye tepki gösterdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada “Bu çok açık bir itibar suikastıdır ve bu çok açık bir ahlaksızdır. (…) Bu FETÖ terör örgütünün ağzıdır. Televizyon kanalı ve bu kanalda sunuculuk yapanlar bilerek veya bilmeyerek bu terör örgütünün propagandasına kendilerini alet etmektedirler” demişti.

“Boşanma için özür dilerim, ByLock sözlerimin arkasındayım”

İsmail Küçükkaya bugünkü yayında “MİT’in Bylock listesini gördüğünü tekrarladı ve Aile Bakanı Kaya’dan “boşanma davası açtı” iddiası için özür dilerken, “eşinde Bylock çıktı” iddiasının arkasında olduğunu söyledi. “Bir Bylock listesi gördüm. Orada çok önemli işadamları, bazı siyasilerin isimleri ve bir bakanın da eşinden bahsediliyordu. İşin arkasındayım, takibindeyim. Özel hayatlara girmek istemem, bir kadını asla rencide etmek istemem. Orada susmayı tercih ederim” diye konuşan İsmail Küçükkaya, “Olayın bir kısmında değil, öbür kısmında ‘boşanma kararı aldı’ demiştim canlı yayında. O kısma hiç girmemeliydim. Canlı yayında 3 saat konuşunca böyle şeyler oluyor. Haberin peşindeyimdir her zaman ama hiçbir zaman bir kadını üzmek istemem. Dolayısıyla üzdüysem, olayın özel hayata ilişkin kısmı nedeniyle bakandan, Fatma Betül Sayan Kaya’dan özür diliyorum, olayın bu kısmıyla ilgili. Ama haberimin özü konusunda takipte olduğumu da söylemek isterim” dedi.

“ByLock lisesinde 2 önemliiş adamıda var. Biri AKP’ye yakın sivil toplum örgütünün başında”

Gazeteci İsmail Küçükkaya, ‘iki önemli işadamı’nda bylock çıktığını öne sürerek, “Birinin Sarıyer’deki evine baskın yapıldı, ortalık karıştı. İktidara çok yakın, bir sivil toplum örgütünün de başında” dedi.

Bugünkü programında, MİT’in hazırladığı bylock listesini gördüğünü tekrarlayan Küçükkaya, milletvekilleri ve bazı işadamlarıyla ilgili de yeni bir iddia ortaya attı: “MİT’in ortaya çıkarttığı bir Bylock listesi var. Ankara’da falanca isim, filanca isim ve onun yakınları… İddialar ortalıklarda dolanıyor… Bilmediğiniz isimler var… İsmini şu anda vermeyeyim, dün sütten ağzım yandı yoğurdu üfleyerek yiyeyim” dedi.

 “Polis Sarıyer’deki avini bastı”

Küçükkaya, ardından da ismini vermediği iki işadamıyla ilgili şu iddialarda bulundu: “Çok önemli bir işadamı. İktidara çok yakın. Uluslararası ticari bağlantıları var, bir sivil toplum örgütünün de başında. Bylock çıkmış. Sarıyer’deki evine baskın yapılmış savcılığın talimatıyla. Ortalık karışmış, ismi bende saklı. Yüzde yüz kesin bilgi. Bir başka işadamı… Taaa Özal döneminden beri geliyor. Bylock çıkmış. Biri demiş ki sekreterimde çıktı.”

MİT’in Bylock listesi çıkardığını, Yargıtay’ın “Evet bu bir şifreli haberleşme programı” dediğini hatırlatan İsmail Küçükkaya, “İyi de herkese eşit muamele yapılıyor mu? Neden bu listeler açıklanmıyor? Aydınlık ve Cumhuriyet gazetesinde iki tane iddia vardı. Şu kadar milletvekili bu kadar bakanda Bylock çıktı diye. Susuyorlar, üzerine yatıyorlar” iddiasında bulundu.

“ByLock listesini gördüm”

İnternethaber’in haberine göre, Küçükkaya bugünkü yayında MİT’in bylock listesini gördüğünü tekrarladı ve şunları söyledi: “Bir bylock listesi gördüm. Orada çok önemli işadamları, bazı siyasilerin isimleri ve bir bakanın da eşinden bahsediliyordu. İşin arkasındayım, takibindeyim.