07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Bizde Fetöcü Olmaz” Diyen Bakan, FETÖ’ye Hizmet Etmiş
“Bizde Fetöcü Olmaz” Diyen Bakan, FETÖ’ye Hizmet Etmiş

“Bizde Fetöcü Olmaz” Diyen Bakan, FETÖ’ye Hizmet Etmiş

Erdoğan‘ın avukatlığını da yapan Hayati Yazıcı‘nın bakanlığı döneminde, gümrükteki tasfiyelik lüks Mercedes yasa dışı yollarla Danıştay’ın FETÖ’cü Genel Sekreterine makam aracı olarak tahsis ettiği ortaya çıktı.

Gümrüktee tasfiyelik hale gelmiş lüks Mercedes S 350 L marka aracın dönemin bakanı Hayati Yazıcı, Müsteşar Ziya Altunyaldız, Müsteşar Yardımcısı Sezai Uçarmak ve Tasfiye İşletmeleri Genel Müdürü Avni Ertaş’ın onayıyla daha sonra FETÖ’den meslekten ihraç edilen Danıştay Başkanlığı Genel Sekreteri Mustafa Kökçam’a makam aracı olarak tahsis edildiği belirlendi.

Aydınlık’ta yer alan habere göre, O dönem Danıştay Başkanlığı Genel Sekreteri Mustafa Kökçam imzalı 14.11.2012 günlü yazıyla Gümrük Bakanlığından makam aracı tahsis edilmesi istendi. Yasalara göre Gümrük Bakanlığının elindeki tasfiyelik hale gelmiş otomobillerin kamu kurumlarına belli şartlarda tahsis edilebilmesi için ilgili kurumun Tasfiye Döner Sermayesine aracın bedelini ödemesi veya bedeli için teminat vermesi zorunlu. Ancak Gümrük Kanununda ve Tasfiye Mevzuatında olmayan bir yöntemle 14.12.2012 günlü 2012/57 sayılı onayla Mercedes S 350 L marka araç Danıştay’a makam aracı olarak kullanılması için tahsis ediyor.. Onayın altında dönemin bakanı ve bürokratlarının imzaları var. Olayı öğrenen gümrük müfettişlerinin uyarıları da dikkate alınmıyor. Satıldığında devlete yüklü miktarda gelir getirmesi söz konusu olan Mercedes S 350 L otomobilin bedelsiz olarak Danıştay’a verilmesi kurum içinde de tartışmalara yol açıyor. Açıkça usulsüz olan tahsisin neden yapıldığına ilişkin sorular hala cevapsız… Danıştay Genel Sekreterinin gümrükte bekleyen bu lüks Mercedes’ten nasıl haberdar olduğu da hala soru işareti.

Mercedes geri alındı

Yasa dışı işlem denetim sırasında müfettişlerce tespit edildi. Devletin milyonlarca TL zarar etmesine yol açan bu işlemlerin iptal edilmesi yönünde görüş bildirildi. Bakana yazılan yazıda, usulsüz işlemleri yapan bürokratlar hakkında inceleme ve soruşturma başlatılması, kamunun uğradığı zararın bunlardan tahsil edilmesi istendi. Lüks Mercedes daha sonra geri alındı.. FETÖ operasyonları sırasında Danıştay Genel Sekreteri Mustafa Kökçam FETÖ ilişkisi nedeniyle meslekten ihraç edildi. Olayda sorumluluğu olan Bölge Müdürü Tevfik Usta FETÖ ile ilişkisi olduğu için açığa alındı. Usta daha sonra istifa etti.

Bakana da usulsüz Mercedes tahsisi

Öte yandan gümrükte satışı beklenen son model lüks araçlardan bazılarının da siyasilere ve bürokratlara usulsüz olarak tahsis edildiği öne sürüldü. Tasfiyelik hale geldiği için satılması gereken son model BMW marka bir otomobilin de usulsüz bir şekilde dönemin bakanının İstanbul’da bulunduğu dönemde kullanması için tahsis edildiği iddia ediliyor.