07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Bu Bir Tasfiye Değil… Köklü Bir Değişime İhtiyacımız Var”
“Bu Bir Tasfiye Değil… Köklü Bir Değişime İhtiyacımız Var”

“Bu Bir Tasfiye Değil… Köklü Bir Değişime İhtiyacımız Var”

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, AKP’nin 16’ncı kuruluş yıl dönümü etkinliklerinde yaptığı konuşmasında, 2002 seçimlerinden bu yana Türkiye’nin yaşadığı kritik dönemeçleri özetledi, 2019 seçimlerine ilişkin mesajlar verdi. “Türkiye, yürütme gücünün cumhurbaşkanında olduğu, yasamanın Meclis’te olduğu, yargının bağımsız olduğu bir döneme geçti” ifadelerini kullanan Erdoğan “Son 4 yılda iyice yoğunlaşan terör saldırılarına rağmen tarihi bir mücadele veriyoruz. Bu mücadeleden hep birlikte galip çıkacağımıza inanıyorum. Hiç kimse kerameti kendinde görmesin” dedi. Erdoğan, daha önce ‘metal yorgunluğu’ nitelemesiyle ifade ettiği ‘parti içi değişim’ mesajını bu kez “Madem başarının çıtası değişti bizim de bu değişimi hayata geçirmemiz lazım. Her kongrede teşkilatlarımızı bunların altındaki kurullarımızı belli oranlarda değişitirmek sureti ile yola devam ettik. Ancak bu kez çok köklü bir değişime ihtiyacımız var” sözleriyle yineledi. “Bütün bunlar bir tasfiye harekatı değil” ifadesini kullanan Erdoğan “AK Parti çatısı altında çalışmak için hiçbir ünvana gerek yoktur” diye konuştu.

AKP Genel Başkanı  Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Her 26 Ağustos’ta Malazgirt’te olmak suretiyle 2071’in tohumlarını atacağız”

“Tüm gücümüzü 2053 ve 2071 hedeflerine yoğunlaştıracağız. 26 Ağustos’ta Malazgirt’teyiz. Bundan sonra her 26 Ağustos’ta Malazgirt’te olmak sureti ile 2071’in tohumlarını atacağız. Milletimizden aldığımız destekle bu gücün altından kalkma gücüne sahibiz yeter ki nerede olduğumuzu unutmayalım. Az önce Sayın Başkanımız ifade etti; O gurur kibir var ya, eğer biz bunları ayaklar altına alabiliyorsak, yol açıktır. Pınar Hisar Cezaevi’ne giderken ‘Bu şarkı burada bitmez’ dedik. Allah’ın izni ile bitmeyecek.”

“2019’da devran farklı dönecek”

“Tüm saldırıları milletimizle göğüsledik. AK Parti’nin hikayesi bir milletin aşk hikayesidir. AK Parti tüm hanelerde, tüm şehirlerde hizmeti olan bir partidir. Az önce sayın Başbakan söyledi; 11 milyon üyemiz var. Şimdi 11 milyon üyemize sesleniyorum. 2019’un Martında, 2019’u Kasım’ında bunu iki ile çarpmaya hazır mıyız? Bunu çarpınca bilesiniz ki devran farklı dönecek. Mart 2019’da farklı gelişecektir. ”

“CHP’nin genel başkanı bir kumpasla değişti”

“Ülkemizde pek çok provokasyon yapıldı. 2009 yılı mahalli idareler seçimlerinde ülkemizdeki tüm kesimlerin sorunlarına çareler aradık. 2010 yılı… Burası çok önemli; CHP’nin Genel Başkanı bir kumpasla değişti. Ardından Mavi Marmara saldırısı gibi hadiseler önemli olaylardı. Siyaseti kasetler yolu ile dizayn edilmesinin en iğrenç yollarını görüyoruz. 2011 hem annemi kaybetmem, hem de geçirdiğim ameliyat nedeniyle benim için zordu. Suriye’nin uçağımızı düşürmesi, Gaziantep’teki bombalı saldırı… 53 vatandaşımız ölmüştü. 2013 Reyhanlı saldırısı ve aynı yıl Gezi olayları, dershanelerin kaldırılması… MİT TIR’ları olayı tarihimizin en hain olaylarındandır. FETÖ ile mücadele yılımız oldu.”

“Hiç kimse kerameti kendinde görmesin. “

 

“Son 4 yılda iyice yoğunlaşan terör saldırılarına rağmen tarihi bir mücadele veriyoruz. Bu mücadeleden hep birlikte galip çıkacağımıza inanıyorum. Hiç kimse kerameti kendinde görmesin. Başarılarımızın ardında milletimiz ile kurduğumuz başarılı bir ilişki var. Bu vesile ile 15 Temmuz şehidimiz Erol Olçok kardeşimizin şarkısını hatırlatmak istiyorum; Aynı yoldan geçmişiz biz, aynı sudan içmişiz biz. Yazımız bir kışımız bir, aynı sudan içmişiz biz. Bizler aynı bağın gülüyüz.”

Kılıçdaroğlu’na: Bu vatanın kadri kıymetini bilmeyen…

Almanya’nın Focus dergisine Türkiye’yi şikayet etmek suretiyle iktidar olamazsın. Sözde Adalet Yürüyüşü yaparken yanına teröristleri alırsan bu millet sana destek vermez. Çok da enteresanı bu milletin kadr-i kıymetini bilmeyen iktidarı bulamaz. Bizim bu Rabiamıza terör işareti diyecek kadar zavallı olanlar iktidar yüzü göremez.

“Artık tüm hesaplarımızı yüzde 50 üzerinde yapmak zorundayız. Köklü bir değişime ihtiyacımız var””

“Kardeşlerim 14 Ağustos 2001 yılında AK Parti’yi kurarken bir daha bugünlere dönmemek için çıtayı yükseltiyor tek başına iktidar bize yetmez diyor ve yüzde 50 diyoruz. Tam 16 yıl önce hedefi böyle belirledik. Artık tüm hesaplarımızı yüzde 50 üzerinde yapmak zorundayız. Buna var mıyız? Maşallah. Öyleyse ana kademe kapı kapı dolaşacağız. Bu hafta Malatya’ya gittik, ısparta’ya gittik. Oradan Rize… Orada bazı yatırımlarımızı gördük. Oradan Trabzon, ordan Giresun… Ölena kadar devam. Siyasette her türlü rekabete açığız. Madem başarının çıtası değişti bizim de bu değişimi hayata geçirmemiz lazım. Her kongrede teşkilatlarımızı bunların altındaki kurullarımızı belli oranlarda değişitirmek sureti ile yola devam ettik. Ancak bu kez çok köklü bir değişime ihtiyacımız var.”

“Partideki değişim bir tasfiye harekâtı değildir”

“Yeni bir süreç.. Bütün bunlar bir tasfiye harekatı değil. AK Parti çatısı altında çalışmak için hiçbir ünvana gerek yoktur. Teşkilatlarımızındaki değişim ihtiyacını dile getirmemizin sebebi 2019 seçimleridir. FETÖ başta olmak üzere terör ile iltisaklı olan kişileri partimizden uzak tutmalıyız.”