07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bir Siyasal İslam Riyası Yeni Akit
Bir Siyasal İslam Riyası Yeni Akit

Bir Siyasal İslam Riyası Yeni Akit

Akit TV’nin geçtiğimiz 10 Kasım’da “Zulüm 1938’de Son Buldu” başlıklı videosuyla Atatürk’e yaptığı hakaret sebebiyle açılan davada gazetenin avukatının savunması bu kadar da olmaz dedirtti. Avukat, savunmada Atatürk’ü yere göğe sığdıramadı.

Bir Siyasal İslam Riyası Yeni Akit

Akit TV’nin geçtiğimiz 10 Kasım’da “Zulüm 1938’de Son Buldu” başlıklı videosuyla Atatürk’e yaptığı hakaret sebebiyle açılan davada gazetenin avukatı dün savunma yaptı.Küçükçekmece 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Akit gazetesinin avukatı Ali Pacci, suçlamalara yönelik savunmasını sundu. Gazetenin savunmasında Atatürk’e yönelik sözler dikkat çekti.

Akit gazetesinin avukatı Ali Pacci’nin savunmada şu ifadeleri kullanıldı;

“Çağdaşlaşmanın temeli gören M.Kemal Atatürk’ün takipçileri olması…”

“Demokratik bir toplum için bedeli ödemek istemeyenlerin ‘Büyük davamız en medeni ve en müreffeh millet olarak varlığımızı yükseltmektir’, ‘Memleketimizi çağdaşlaştırmak istiyoruz. Bütün çabamız Türkiye’de çağdaş, batılı bir hükümet kurmaktır’ diyen, bağımsız bir devlet ve milli egemenlikle birlikte bireyin temel ve hak ve özgürlüklerini çağdaşlaşmanın temeli gören M.Kemal Atatürk’ün takipçileri olması not edilmesi gereken bir durumdur. Özünde düşünceyi suç saymanın Atatürkçülüğe de ters düştüğünü söylemek de yanlış olmaz sanırım”

“Akit, bu konuda ne kadar geniş olduklarını da gösterdi”

Konu üzerine konuşan müşteki avukat Onur Cingil yapılan savunmayla ilgili olarak şunları söyledi:

“Ahlaksızca, İngilizlerin ve Fransızların, gavurların bile yapamadığını yaptığı iddia ettikleri ve zulmün ölümü ile son bulduğunu söyledikleri Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncesi ve sözleri ile savunma yapan Akit, bu konuda ne kadar geniş olduklarını da gösterdi. Özetle, sanık olununca ceza almamak için Akit bile Atatürkçü olabiliyormuş bugün bunu gördük.”