07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bir Dönem Türkiye’de de Gözdeydi
Bir Dönem Türkiye’de de Gözdeydi

Bir Dönem Türkiye’de de Gözdeydi

Bir zamanlar Moskova’nın en büyük sabit pazarı Çerkizovski’nin sahibi olarak ünlenen, Antalya’da “ultra lüks” Mardan Palace Hotel’i kuran işadamı Telman İsmailov’a bir şok daha… Borçlarını ödeyemediği için iflasına karar verilen İsmailov için bu kez de “cinayet” iddiaları ile soruşturma gündemde.

Turkrus. com’un Rosbalt ajansına dayandırdığı haberine göre, gözaltındaki bir mafya grubunun sorgusunda, ticari çıkar çatışmaları yüzünden İsmailov’un ve kardeşi Rafik İsmailov’un, sekiz kişinin öldürülmesine azmettirici oldukları iddiası ortaya atıldı. Garri Belotserskovski adlı sanığın, cinayetlerin 2000-2016 yılları arasında işlendiğini, bazılarının konuşmalarına bizzat tanık olduğunu aktardığı haberlere yansıdı.

Ajansa konuşan bir yetkili, Telman İsmailov hakkında tutuklama emri çıkarılabileceğini belirtti.

Forbes’a göre 2015’de 600 milyon dolar serveti olan Telman İsmailov hakkında 2016 ağustos ayında alacaklı banka VTB’nin açtığı davada iflas kararı verilmişti. Geçen mart ayında Moskova’daki mahkeme, İsmailov’un mallarının satışını istemişti.

İsmailov’un sahibi olduğu Antalya’nın Kundu turizm bölgesinde 2009 yılında açılan Mardan Palace Hotel için de “1.4 milyar dolara mal edildi” açıklaması yapılmıştı. 2015’de ödeneyen krediler yüzünden Mardan Otel Halk Bankası’na icrada 360 milyon 50 bin lira bedelle satılmıştı.

Mardan Palace 23 Mayıs 2009 tarihinde hizmete açıldı. Mardan Palace Oteli açılışı için dünyaca ünlü isimler Türkiye’ye geldi. Otelin açılışına katılmak üzere Antalya’ya gelen ünlüler arasında Mariah Carey, Richard Gere, Sharon Stone, Monica Belluci, Tom Jones ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev yer aldı. Erdoğan son anda açılışa katılmaktan vazgeçmişti.