07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Bir B.k Bildiği Yok. Allah’ın Hödüğü “
“Bir B.k Bildiği Yok. Allah’ın Hödüğü “

“Bir B.k Bildiği Yok. Allah’ın Hödüğü “

Tarihçi İlber Ortaylı, bir televizyon programında Atatürk ve Afet İnan’a hakaret dolu sözler söyleyen Mustafa Armağan’a, çok sert tepki gösterdi. Ortaylı, Armağan’ın tarihçi olmadığının altını çizerken, “Bunlar cahil adamlar, ne bilirler tarihi. Bir b*k bildikleri yok. Ne okuyacak ne bilecek. Allah’ın hödüğü suratına baksan halde turp sattırmazsın” ifadelerini kullandı. Ortaylı “Bu adamlar zamanında kadınlarla iyi ilişkiler kursaydı, böyle olmazlardı” diye konuştu.

Aydınlık’taki habere göre; tarihçi İlber Ortaylı, Armağan’a çok sert sözlerle yanıt verdi. Ortaylı şunları söyledi:

-Mustafa Armağan, kendi etnik kökeni yüzünden etnik milliyetçilik yapıyor. Normal bir adam Kazım Karabekir’le Mustafa Kemal’i ne diye düşman gibi gösterir. Ne derdin var İstiklâl Harbi komutanlarıyla. Rahat bırakın İstiklâl Harbi komutanlarını.

-Kimse bunlara bir şey demiyor. Mahallenin delisi gibi ben çıkıp söylüyorum.

-Herif kendine göre tarihi çarpıtıyor. Bunlar cahil adamlar, ne bilirler tarihi. Bir b*k bildikleri yok. Ne okuyacak ne bilecek. Allah’ın hödüğü suratına baksan halde turp sattırmazsın.

-Hepinizi ananız babanız üniversitelerde okutmuş. Dünya tarihini okuyacak kapasiteniz var. Birinci Dünya Harbi’nden sonraki İtalya’yı, Fransa’yı, Balkanları okuyacak kaynaklarınız var. Bunlara cevap da verilir ama böyle şey olur mu?

-Afet İnan’a çok ayıp edildi. Afet Hanım hem benim hocamdı hem de çocukları arkadaşım olduğu için gider gelirdik. Ben dünyada bu kadar terbiyeli, seviyeli, mütevazi, herşeyi gayet güzel anlatan şekerler şekeri bir hoca görmedim. Üniversitedeki çok insandan daha cesurdur. Gadre uğrayan insanları kendi kürsüsüne alır korur. Kaç tane böyle isim var. Şerafettin Turan (Atatürk’ün Türk Dil Kurumu’nun son başkanı) bunlardan biri.

-Çok şeker bir kadıncağızdı, Allah rahmet eylesin. Her bakımdan mükemmeldi. Bir kere kadın yaşlanmasını bilen nadir Türk kadınlarındandı. Aynı şekilde Sabiha Gökçen de öyleydi.

-Bu adamlar zamanında kadınlarla iyi ilişkiler kursaydı, böyle olmazlardı.

-Birinci Cihan Harbi’nin subayları bunlar. Hepsi çok geç evlenir. O devirde dünyanın her yanında erkekler 25’inden evvel evlenirdi. Bunun dışında kalan tek insanlar subay sınıfıydı. Rusya, Avusturya-Macaristan ve Osmanlı’nın ordusunun zabitleri… Bunların hepsi aynı tornadan çıkmış gibidir. Eğitimleri, kültürleri, yeme içmeleri birbirlerine çok benzer. Bu sözleri söyleyenler ne bilirler.