07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Beyaz Saray’da Şerifler Toplantısı
Beyaz Saray’da Şerifler Toplantısı

Beyaz Saray’da Şerifler Toplantısı

ABD Başkanı Donald Trump, tartışma yaratan, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan 7 ülkeye getirdiği vize yasağına ilişkin görüşlerini almak üzere kendisini destekleyen şerifleri Beyaz Saray’a davet etti.

Huffington Post’un haberine göre, Trump’ın davet ettiği şerifler arasında “Müslüman teröristlerin ABD-Meksika sınırından geldiğini” söyleyen Wyoming eyaletinden Şerif Danny Glick ile “Trump’ı Amerikan halkının duymak istediklerini söylediği için takdir eden” Teksaslı Şerif Harold Eavenson de bulunuyor. Davet listesinde ayrıca, yıllardır sayısız sanık haklarını ihlal ettiği iddia edilen Orange County şerifi de bulunuyor.

Toplantıya ilişkin bir açıklama yapan Ulusal Şerifler Birliği’nin sözcüsü, görüşmenin yaklaşık 45 dakika ila 1 saat arasında süreceğini belirtti. Sözcü, toplantıya davet edilen şeriflerin Trump tarafından özel olarak belirlendiğini söyledi. Bu haftaki kış toplantısını Washington’da da yapan Ulusal Şerifler Birliği, Birleşik Devletler genelinde 3000’den fazla seçilmiş şerifi temsil ediyor ve muhafazakar bir tavır sergiliyor.