07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Ben Oğlumu Bunun İçin mi Gönderdim Askere?”
“Ben Oğlumu Bunun İçin mi Gönderdim Askere?”

“Ben Oğlumu Bunun İçin mi Gönderdim Askere?”

KKTC’de askerlik yapan 20 yaşındaki oğullarının bölük komutanı tarafından öldüresiye dövüldüğünü belirten Tahir Yoldar, Milli Savunma Bakanlığı’na şikayette bulundu. Yoldar “Ben oğlumu bunun için mi askere gönderdim” dedi.

Evrensel’den Volkan Pekal’ın haberine göre, Oğullarının yediği dayak sonrasında çektiği video ellerine ulaşan aile oğulları ile görüşebilmek için Kıbrıs’a gitti. Oğlunu gördüğünde boynunda morluklar olduğunu ve psikolojisinin bozulmuş olduğunu ifade eden baba Tahir Yoldar, “Biz oğlumuzu askerlik yapsın diye gönderdik. Oğlumuzu 20 yaşına getirene kadar neler çektik. Kimsenin bunu yapmaya hakkı yok” dedi.

“Sen Savcı mısın, hakim misin?”

Oğlunu görmek için Kıbrıs’a giden Yoldar, oğlunun durumunun iyi olduğunu ve oğlu ve 3 askeri daha döven bölük komutanının açığa alınarak hakkında soruşturma başlatıldığını öğrendiğini söyledi. Olay günü ile ilgili oğlunun anlattıklarını aktaran Yoldar, içtima sırasında komutanın bir gün önce firar ettiği iddia edilen askerlerle birlikte kolonya içtiği iddia edilen oğlunun iple bağlanması için emir verildiğini söyledi. Bir kişinin kendisini kestiğini, oğlunun da intihar teşebbüsü ile direğe çıktığını ifade eden Yoldar, bunun üzerine bölük komutanının oğlunu ve 3 askeri daha tekme tokat dövdüğünü anlattı. Oğlunu ziyaret eden Yoldar, oğlunun boynunda izler olduğunu belirterek “Oğlumun suçu varsa mahkemeler var. Sen Savcı mısın, hakim misin?” dedi.

“Bunu yapanların sonuna kadar peşini bırakmayacağım”

Aileye gelen videoda üzerinde kamuflaj bulunan O.Y. yerde yatıyor. Bitkin şekilde yattığı görülen Yoldar’ın yüzünde ve boynunda kızarıklıklar olduğu, ve bacağını tuttuğu görülüyor. Yoldar videoda kendisini komutanının darbettiğini söylüyor. Oğluna bunu yapanların sonuna kadar peşini bırakmayacağını dile getiren Yoldar, “Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağım. Ben şimdi çaycılık yapıyorum, bu çocukları hamallık yaparak büyüttüm. Bu çocuk benim tek oğlum” dedi.

“Ben oğlumu vatanını savunsun diye gönderdim”

Üç aylık asker olan O.Y. acemi birliğini tamamladıktan sonra usta birliği olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa Mekanize Piyade Tümen Komutanlığına gönderildi. Arkadaşlarının cep telefonu ile kendilerine ulaştırdığı görüntüyü görünce şok olduğunu söyleyen Baba Yoldar, ” Ben Kürt kökenliyim, Ben de Kıbrıs’ta askerlik yaptım. Oğlumu düğün yaparak askere gönderdim. Ben oğlumu vatanını savunsun diye gönderdim” diye konuştu.