07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bekir Bozdağ’a Almanya’da Şok!
Bekir Bozdağ’a Almanya’da Şok!

Bekir Bozdağ’a Almanya’da Şok!

Avrupa Konseyi toplantısına katılan Adalet Bakanı Bozdağ’ın bugün Almanya’da referandum için evet kampanyası yapmayı planlıyordu. “Deniz Yücel‘in tutuklanması bağımsız mahkemelerin kararı” diyen Adalet Bakanı Bozdağ’ın Almanya’daki ‘Evet‘ toplantısı yasaklandı.Ülkede tepkilere neden olan Bozdağ’ın miting planı Gaggenau belediyesi tarafından yasaklandı.

Frankfurter Allgemeine internet sitesinin manşetten duyurduğu haberde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın toplantısının yasaklandığını duyurdu. Sol Parti Bozdağ’ın Almanya’ya girişine izin verilmemesini talep ederken lideri Bernd Riexinger “Trük despotu Alman hükümetini burnuna halka takıp dolaştırıyor” gibi çok sert ifadeler kullandı.

Tepki medyanın manşetlerine kadar çıktı. Der Spiegel Online “Erdoğan’ın bakanının gelişine isyan” manşeti altında Sol Parti’nin “Bozdağ’ın Erdoğan’ın gücü tekeline alma fantezilerinin reklamını yapacağı” eleştirilerini aktarırken hayırcı Türk Toplumu Başkanı Gökay Sofuoğlu’nun tepkilerine de yer verdi.

Süddeutsche gazetesi, Alman gazeteci Deniz Yücel’in Türkiye’de tutuklanması yüzünden iki ülke arasında kriz yaşanırken Bozdağ’ın hiçbir şey olmamış gibi çıkagelmesinin ve başkanlık sisitemini savunacak olmasının her kesimden çok büyük eleştiri aldığına dikkat çekti. Bild de web sitesinde gazeteci Deniz Yücel’in tutuklanmasını eleştirirken “Sığınmacı anlaşması yüzünden mi Türkiye’nin baskısı altında eziliyoruz” diye sordu.