07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bak Sen Şu Tesadüfe
Bak Sen Şu Tesadüfe

Bak Sen Şu Tesadüfe

AKP’li Başakşehir Belediyesi’nden aldığı avukatlık ihalesi “FETÖ soruşturması kapsamında malvarlığına el konulunca” iptal edilen ismin ağabeyi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nda (BTK) kurul üyesi çıktı. BTK üyesi Orhan Öğe aynı zamanda AKP’li Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin de bacanağı.

Bak Sen Şu Tesadüfe

Cumhuriyet gazetesinden AYkut Küçükkaya’nın haberine göre; AKP’nin önemli isimlerinden Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin bacanağı olan Orhan Öğe daha önce, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulundu. 2016 yılında 7 aylık dönem için avukatlık ihalesini kazanan İrfan Öğe 2017 yılı avukatlık hizmeti ihalesini de kazanan isimdi. AKP’li belediye, n FETÖ’yle ilişkisi deşifre olan bu isme verilen ihalenin iptal edildiğini, ‘2017 yılı için para ödenmediğini’ açıkladı. İhalenin iptal edilme gerekçesi ise “FETÖ soruşturmaları kapsamında avukatın malvarlığına tedbir konulmasıydı.” İşte FETÖ soruşturması kapsamında malvarlığına tedbir konulan ve aldığı ihale iptal edilen ismin ağabeyi Orhan Öğe şu anda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nda (BTK) kurul üyesi. Aynı zamanda AKP’nin güçlü isimlerinden Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin de bacanağı.

Hainlikle suçlandığı kuruma üye olarak atandı

Orhan Öğe daha önce, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcılığı görevindeyken GSM operatörleri ile işbirliği anlaşması imza töreninde “Bu projenin önündeki en büyük engel BTK’dir. Devletten maaş alıp hainlik yapanlar var” açıklaması yapmış. 2015 Nisanı’nda yapılan bu açıklamaya BTK, “Kınıyor ve şiddetle reddediyoruz. Bu açıklamalara karşı gerekli her türlü yasal yollara müracaat edilecektir” yanıtını vermişti. Bu kınamadan bir yıl sonra 2016 Haziran’da Öğe hainlikle suçladığı kuruma üye olarak atandı. Sıklıkla Başakşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklere katılan Orhan Öğe, kardeşi İrfan Öğe gibi Sivas Madımak Davası’nda Mevlüt Uysal ile birlikte sanıkları savunan isimler arasında yer almış.

Canikli akraba torpili yok demişti

2014 yılında dönemin Gümrük Bakanı olan Nurettin Canikli, CHP’nin “akrabalara kıyak çekiliyor” açıklaması üzerine bacanağı Orhan Öğe’yle ilgili şu açıklamayı yapmıştı: “Mesleğe girişi kariyer sınavıyla 1983 yılında gerçekleşen Orhan Öğe, diğer tüm görevlerine de Bakanlık görevine getirilmemden çok önce atanmıştır. Bu nedenlerle 31 yıldır üst düzey bürokrat olarak görev yaparken, yeni bir atama yapılmış gibi gösterilmek suretiyle ‘sınavsız işe alındığı’ ve ‘akrabalık ilişkisi doğrultusunda atandığı’ iddiaları mesnetsiz olup kamuoyuna saygıyla duyururum.”