07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bahçeli’den Hürriyet Soruşturmasına Tepki
Bahçeli’den Hürriyet Soruşturmasına Tepki

Bahçeli’den Hürriyet Soruşturmasına Tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hürriyet‘in “Karargâh Rahatsız” manşetine ilişkin açıklama yaptı.. Partisinin grup toplantısında konuşan, Bahçeli, “Darbe teşebbüsünün püskürtülmesinde büyük bir rolü olan bayan gazetecinin ‘darbeci’likle suçlanması da bize göre tuhaf bir çelişki ve çarpıklıktır. Mesele, Genelkurmay Karargahı’nın düşünce ve itirazlarını hükümet ile paylaşmadan bir gazeteye sızdırıp sızdırmadığıdır” dedi.Bahçeli’nin gündeminde Mesut Barzani’nin ziyareti sırasında Ankara ve İstanbul’da göndere çekilen Kürdistan bayrağı da vardı.

İşte Bahçeli’nin o açıklaması;

“Darbe teşebbüsünün püskürtülmesinde büyük bir rolü olan bayan gazetecinin ‘darbeci’likle suçlanması da bize göre tuhaf bir çelişki ve çarpıklıktır. Mesele, Genelkurmay Karargahı’nın düşünce ve itirazlarını hükümet ile paylaşmadan bir gazeteye sızdırıp sızdırmadığıdır. Paylaşmışsa ve yanıt alamamışsa bir sorun var demektir. Paylaşmadan kamuoyu ile iletişime geçilmişse yine bir sorunun varlığına delalettir. Medya üzerinden başlatılan karalama kampanyası doğru mudur? TSK’nın başörtüsü yasağı kaldırılacaksa bununla ilgili Genelkurmay’ın niçin görüşü alınmaz?”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mesut Barzani’nin ziyareti sırasında İstanbul ve Ankara’da asılan Kürdistan bayrağına ilişkin de konuştu.İşte o sözleri;

“Cumhurbaşkanı’nın bundan haberi var mıdır? Sayın başbakan Çankaya’da arkasına dönüp de “nedir bu bayrak, kim koydu bunu buraya” diyebilmiş midir?”