07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bahçeli de “Ya Başkanlık Ya Kaos” Dedi
Bahçeli de “Ya Başkanlık Ya Kaos” Dedi

Bahçeli de “Ya Başkanlık Ya Kaos” Dedi

Partili Cumhurbaşkanlığı” tasarısını AKP ile birlikte meclisten geçiren MHP lideri Devlet Bahçeli, şimdi de açıkça tehdide başladı. Bahçeli  referandumdan ‘Hayır’ çıkması halinde ‘Türkiye’nin karışacağını söyledi.

İşte Bahçeli’nin açıklamasından başlıklar;

“AKP ile ayrı tüzel kişiliğimiz var”

“48 yıldan bu yana bir tüzel kişilik yapımız var. Bu yapıyı koruyarak, referandum çalışmalarını sürdüreceğiz. “Evet”te hedef birliği içerisinde olunur da anlatımda farklı yerlerde, zeminde, söylemler olabilir. MHP’ye gönül vermiş arkadaşlarımız evet oyu kullanacaklardır. İkinci olarak, kampanya, MHP’nin kendi imkânlarıyla, üslubuyla, gerekçeleriyle yürütilecektir.”

“MHP’ye bir teklif yapılamaz”

“AKP ile bir pazarlık yok… Böyle bir teklif MHP’ye yapılamaz. Yapılırsa karşılık verilir. MHP’nin de böyle bir talebi olmaz.”

“Akademisyenlerin hepsi masum değil”

“Muhalif dediğiniz unsurlar belki de FETÖ’nün beyin takımlarından birisi olabilir. Bunu görebilmek açısından bazı uygulamalar devlet tarafından yapılır. Uygulamaların sonucunu görebilmek için adalet mekanizmasının kısa sürede harekete geçip sorgulanmaların başlaması lazım. Üniversite geçmişten bu yana çok önemli bir kurum ama üyelerinin hepsinin masum olduğunu da söylemek çok yanlış olur. Eski bir öğretim üyesi olarak söylüyorum.”

“2. darbe bazıları için hayaldir”

“Darbe bazıları için hayaldir, bazıları için rüyadır, bazıları için hülyadır. Önümüzde bunun hangisi olur, onu bilemiyoruz. İnşallah Türkiye’de böyle bir olay yaşanmaz. Niyeti olanlar varsa da vazgeçmek durumunda olmalıdır.”

“Türkiye senaryolara kurban edilemez”

“Referandumda “evet” veya “hayır”ın kabulüne ya da reddine bağlı olarak gelişir. Ama “evet” de olsa “hayır” da olsa başka senaryolar üzerinden Türkiye’yi seçime götürmek gibi bir durum çok ciddiye alınır bir yaklaşım olmaz. Türkiye’yi o kadar senaryolara kurban etmemek lazım.”

“Hayır çıkarsa Türkiye karışır”

“Karmakarışık olur Türkiye. Bundan yararlanmak isteyen iç ve dış çevreler çıkabilir. Tersinden okursak geçmezse çok iyi olur cümlesi hiç doğru bir cümle değil.”