07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bahçeli: Buraya Uğramadan Gitsin!
Bahçeli: Buraya Uğramadan Gitsin!

Bahçeli: Buraya Uğramadan Gitsin!

 MHP’de Yeni Anayasa çatlağı giderek büyüyor… Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya  Genel Merkez’e istifa dilekçesini sundu. Kaya’Nın bu lkararını Devlet Bahçeli’nin dünkü açıklamalarının ardından alındı belirtiliyor. Bahçeli istifa açıklamasının ardından Kaya’ya sert tepki gösterdi:Buraya uğramadan gitsin, Anayasa oylamasında da ne oy verirse versin”

MHP lideri Devlet Bahçeli dün Meclis’te yaptığı açıklamada, “Anayasa Komisyonunda kabul edilen, Genel Kurula geldiğinde de oralardaki değerlendirmelerde katkı sağlayacak bir tek evet oyum vardır. Onu da vereceğim. Verdiğim evet oyunu da referandumda aynen tekrarlayacağım” demişti.

“Buraya uğramadan gitsin”

Oda tv’nin haberine göre, Kaya’nın dün istifa dilekçesinin ardından MHP Genel Merkezi’ne gelerek odasını topladığı belirtilirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin özel kalemine Kaya için “Buraya uğramadan gitsin Anayasa konusunda da ne oy veriyorsa versin” dedi.

Atilla Kaya’dan istifa açıklaması

“Ülkemizin gündemine neden ve nasıl girdiği ile amacının ne olduğu halen belirsizliği korumakta ve tartışılmakta olan, kabul edilmesi halinde hükümet sistemini değiştirecek anayasa değişikliği teklifi, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin tercihini ilan etmesinin ardından çalışma arkadaşlarından farklı tercihlerde bulunacak olanların da bu tercihlerini açıklamalarını ahlaki bir gereklilik haline getirmiştir.Bütün hayatım uğrunda mücadele ile geçen ve ödediğim bedelleri göğsümde şeref madalyası olarak taşıdığım Ülkücülüğe olan inancım ve Türk Milliyetçiliği anlayışım aklıma ve vicdanıma anayasa değişikliği teklifine ‘hayır’ dememi emrederken, ikiyüzlü davranmaktan da men etmektedir.”