07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » BAE’den FETÖ İçin İhvan Şartı
BAE’den FETÖ İçin İhvan Şartı

BAE’den FETÖ İçin İhvan Şartı

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, FETÖ üyesi 2 generali derdest edip Türkiye’ye iade ettiklerini hatırlatılıp; “Biz üzerimize düşeni yaptık. Hakan Fidan ne istediğimizi biliyor” ifadeleri kullanıldı

BAE’den FETÖ İçin İhvan Şartı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığı Yetkilisi Abdullah Sultan Al Nuaimi’nin yaptığı açıklamada, Katar’da Türkiyeli askerlerin bulunmasına karşı olmadıkları belirtildi. Naimi, “15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra Afganistan’dan gelen ve Dubai’den transit geçiş yapacak olan FETÖ üyesi iki generali hava limanımızda derdest edip Türkiye’ye iade etmiştik” dedi. Nuaimi, “Aynı hassasiyeti bize karşı faaliyet gösteren teröristler için Türkiye’den bekliyoruz. Onların kimler olduğunu Hakan Bey (MİT Müsteşarı Hakan Fidan) çok iyi biliyor” dedi.

Yeni Çağ yazarı Kenan Akın’ın, Abdullah Sultan Al Nuaimi’nin açıklamalarına da yer verdiği “BAE: Türkiye’nin Katar’da üssü olmasına itirazımız yok” başlıklı yazısı şöyle:

“BAE Katar krizinin Türkiye ile ilişkilerinin bozmasını kesinlikle istemiyor”

“Kim ne derse desin; başta Suudi Arabistan olmak üzere bazı Arap ülkelerinin Katar’a karşı “abluka” kararı bütün bölgeyi tedirgin ediyor. Ne var ki özellikle Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) krizin Türkiye ile ilişkilerinin bozulmasını kesinlikle istemiyor. Gerçekten de, dört günümüzü geçirdiğimiz Abu Dabi ve Dubai’de kiminle görüştüysek, BAE ile Türkiye’nin ilişkilerinin normal kalmasını istiyor ve bekliyor.”

“Katar’daki Türk askerlerinden rahatsız değiliz”

“Hatta, Katar’daki Türk askeri üssünden “rahatsızlık” duymadıklarını belirten üst düzey BAE yetkilileri, “İhvan”ın FETÖ kadar tehlikeli olduğu görünümünü ısrarla ortaya atarken, “Müslüman Kardeşler” ile ilgili “iade talebi”nde bulundukları dokuz vatandaşının gönderilmesini istiyor.”

“Müslüman kardeşler örgütü FETÖ kadar tehlikeli”

BAE yetkilileri de, Türkiye ile her konuda ilişkilerin gelişmesinden yana olduklarını ancak, Müslüman Kardeşler örgütünün kendileri için FETÖ kadar tehlike arz ettiğini özellikle vurguluyor. BAE Dışişleri Bakanlığı Üst Düzey Yetkilisi Abdullah Sultan Al Nuaimi “Sizin için FETÖ terör örgütü ne ise bizim için de Müslüman Kardeşler odur. Hiçbir itirazımız yok. Sorun Müslüman Kardeşler konusundaki tavırdır. Biz, terör örgütlerinden kurtulmak istiyoruz.” dileğinde bulunarak, sözlerine şöyle devam ediyor:

“Fidan ne istediğimizi çok iyi biliyor”

“Türkiye’de bu örgüte çalışan bizim vatandaşımız dokuz terörist var ve onların iadesini istiyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra Afganistan’dan gelen ve Dubai’den transit geçiş yapacak olan FETÖ üyesi iki generali hava limanımızda derdest edip Türkiye’ye iade etmiştik. Aynı hassasiyeti bize karşı faaliyet gösteren teröristler için Türkiye’den bekliyoruz. Onların kimler olduğunu Hakan Bey (MİT Müsteşarı Hakan Fidan) çok iyi biliyor.”