07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Artması Gereken Seçmen Sayısı Niye Azaldı?”
“Artması Gereken Seçmen Sayısı Niye Azaldı?”

“Artması Gereken Seçmen Sayısı Niye Azaldı?”

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, 7 Haziran‘da seçmen sayısının 54 milyon, 1 Kasım‘da yaklaşık 56 milyon olduğunu belirterek “Referandumda ise 55 milyon” dedi. Günaydın, “seçmen sayısını baskılayarak başkanlık şansını artırmaya çalışıyorlar” dedi.

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, 7 Haziran’da seçmen sayısının 54 milyon, 1 Kasım’da yaklaşık 56 milyon olduğunu belirterek, “Referandumda ise 55 milyon. Artması gereken seçmen sayısı niye azaldı? Seçmen sayısını baskılayarak başkanlık şansını artırmaya çalışıyorlar” dedi.

Gökhan Günaydın 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimlerin AKP iktidarının değişebileceğini gösterdiğini söyledi. Bu seçimlerin başka bir Türkiye kurmanın zor olmadığını gösterdiğini dile getiren Günaydın, şöyle konuştu:

“7 Haziran’da seçmen sayısı 54 milyon, 1 Kasım’da seçmen sayısı yaklaşık 56 milyondu. Referandumda seçmen sayısı ise 55 milyon. Artması gereken seçmen sayısı niye azaldı? Seçmen sayısını baskılayarak başkanlık şansını artırmaya çalışıyorlar. Referandumda ‘hayır’ı örgütledikten sonra yeni bir Türkiye inşa etmeliyiz.”