07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Altay Tankı ve Atak Helikopterleri Ne Oldu?
Altay Tankı ve Atak Helikopterleri Ne Oldu?

Altay Tankı ve Atak Helikopterleri Ne Oldu?

Şırnak’ta 13 askerin şehit olduğu helikopter kazasının ardından gündeme gelen TSK’daki helikopter sıkıntısı, Altay tankı ve ABD’den bir türlü alınamayan Apachi helikopterlerle ilgili Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk’ten çarpıcı bir açıklama geldi. “TSK’nın savunma sanayii Allah’a emanet” diyen Solmaztürk, çok konuşulacak iddiaları gündeme taşıdı.

Altay Tankı ve Atak Helikopterleri Ne Oldu?

İşte Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk’ün Halktv’de “Zamanın Ruhu” programında gündeme getirdiği o iddialardan başlıklar;

“Başbakan sağda solda komiklik yapacağına bu sorunu çözsün”

-TSK’daki Savunma Sanayi Allah’a emanet. Müsteşar çağırılıp mecliste bu konuda bilgisi alınmalı. Ama o da duruma vakıf değil.Altay tankı projesi 1.5 yıldır bekletiliyor. Başbakan sağda solda komiklik yapacağına bununla ilgilensin. Yaptığı açıklama şu;” Bürokratik engel, üretici firmalar arasındaki kavga işi uzatıyor. Sen bunun için buradasın. Çöz o zaman!

“Bütün dünyanın bildiğini halktan saklıyorlar”

-Bu sorular sorulduğunda bazı cahiller, diğer cahillere “bu gizli” diye savunma yapıyor. Onlar da inanıyor. Külliyen yalan. BM milletler ve AGİT prosedürüne göre, her bir tankınız, helikopterinin dünyaya deklare edilir. Bakım için Ankara’ya gelen bir Atak helikopteriniz bile anında bildirilir. Yunanistan bilir, Rusya bilir, Ermenistan bile bunu bilir. Bütün dünyanın bildiğini mi halktan saklıyorlar?

“Trump’tan Zarrab’ı isteyeceğine, müteahhitlerin projelerini kovalayacağına Apachileri istesin”

-Apachi helikopterler TSK gibi yoğun bir hareketliliğe sahip bir orduyu çağ atlatır. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce Obama ile şimdi de Trump’la olan görüşmelerinde, Reza Zarrab’ı isteyeceğine, Türk müteahhitlerin Suriye’deki projeleri için 3-5 milyar doların peşine düşeceğine Apachi helikopterleri istesin”

İşte programdan o anlara ait görüntüler;